Συγκυβερνώσα πλειοψηφία για το Μνημόνιο

Συγκυβερνώσα πλειοψηφία για το ΜνημόνιοΛευκωσία: Ενώπιοι ενωπίοις με βαρύτατες ευθύνες απέναντι στον τόπο και το λαό θα βρεθούν σήμερα και αύριο οι κοινοβουλευτικοί άνδρες και γυναίκες του τόπου. Έφτασε η ώρα της κρίσης για το Μνημόνιο Συναντίληψης και τη Δανειακή Σύμβαση.

Το πρώτο δυνατό “crash test” θα δοθεί σήμερα το πρωί σε κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Εξωτερικών με αντικείμενο τον περί της Συμφωνίας Διευκόλυνσης Χρηματοδοτικής Στήριξης (Κυρωτικό) Νόμο του 2013.

Η σπουδαιότερη και κρισιμότερη ημέρα όμως είναι η αυριανή Μεγάλη Τρίτη, όπου θα συνέλθει από τις 10 π.μ. η Ολομέλεια της Βουλής για να εγκρίνει, όπως έπραξαν ήδη πολλά εθνικά κοινοβούλια της ΕΕ, το Μνημόνιο Συναντίληψης και τη Δανειακή Σύμβαση μεταξύ Τρόικας και Κυπριακής Δημοκρατίας.

Με βάση τα δεδομένα που έχουν ήδη διαμορφωθεί, τα συγκυβερνώντα κόμματα ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ μαζί με τον πρόεδρο του ΕΥΡΩΚΟ θα ψηφίσουν υπέρ σχηματίζοντας μια  πλειοψηφία 29 ψήφων.

Τα συλλογικά όργανα του ΑΚΕΛ και της ΕΔΕΚ καθορίζουν τη στάση τους σήμερα, με το πρώτο να επικυρώνει απλώς την αρνητική ψήφο που θα δώσει αύριο και τη δεύτερη να ταλαντεύεται μεταξύ αποχής και αρνητικής ψήφου. 
Ως γνωστόν, η Δανειακή Σύμβαση θα διαρκέσει κατά μέσο όρο 15 χρόνια με ανώτατο όριο τα 20 χρόνια και η χώρα μας θα δανειστεί το ποσό των €10 δισ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"