Εξαγγελία μέτρων σήμερα για εκσυγχρονισμό του κράτους

Εξαγγελία μέτρων σήμερα για εκσυγχρονισμό του κράτουςΛευκωσία: Η διαφάνεια, η πάταξη των φαινομένων της διαπλοκής και της διαφθοράς, η άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων και η καλύτερη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού είναι μεταξύ της νέας δέσμης μέτρων που στοχεύουν στον εκσυγχρονισμό του κράτους, τα οποία θα εξαγγείλει σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δήλωσε χθες ο υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Τάσος Μητσόπουλος.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη νέα δέσμη μέτρων, ο υπουργός είπε πως τα μέτρα αυτά «έχουν συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο, είναι μέτρα που περιλαμβάνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό στο προεκλογικό του πρόγραμμα και αφορούν κυρίως μεταρρυθμίσεις που προωθούν τον ουσιαστικό εκσυγχρονισμό του κράτους, τη διαφάνεια, την πάταξη των φαινομένων της διαπλοκής και της διαφθοράς, την άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων και την καλύτερη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Μητσόπουλος είπε ότι «είναι πάρα πολλά τα μέτρα, είναι ο περιορισμός των θητειών των αξιωματούχων είτε αφορούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είτε αφορούν βουλευτές είτε αφορούν τους άρχοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι μέτρα που αφορούν το θέμα της διερεύνησης υποθέσεων εναντίον πολιτειακών αξιωματούχων του κράτους».

Ερωτηθείς εάν υπάρχει μέτρο για άρση της ασυλίας, απάντησε πως «υπάρχει και πρόνοια για άρση της ασυλίας για περιπτώσεις που η ασυλία δεν χρειάζεται. Η ασυλία έχει κατατεθεί από τον συνταγματικό νομοθέτη προκειμένου να προστατεύει τα πολιτικά πρόσωπα στην άσκηση της πολιτικής τους αποστολής και όχι σε οτιδήποτε άλλο».

Σύμφωνα με συναφείς πληροφορίες που μεταδόθηκαν χθες, θα προωθηθεί η μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας, που θα περιλαμβάνει και θέματα εναλλαξιμότητας και μετατάξεων. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"