ΑΠΟΕΛ: Το ποδοσφαιρικό έπος του 2011

Ζενίτ- ΑΠΟΕΛ 0–0 5η Αγωνιστική 7ου ομίλου 23/11/20111
Στην Αγία Πετρούπολη καταγράφηκε η πιο χρυσή σελίδα στην Ιστορία του ΑΠΟΕΛ. Οι πρωταθλητές μας έδειξαν τσαμπουκά, πάθος και πίστη στο στόχο στο οποίο κατάφεραν να φθάσουν παρά τις αντίξοες συνθήκες. Ούτε οι δύο διακοπές (4λεπτη και 7λεπτη) λόγω πυκνού σύννεφου από τα καπνογόνα των Ρώσων οπαδών στάθηκαν εμπόδιο στην προσπάθεια του ΑΠΟΕΛ. Ναι ο ΑΠΟΕΛ είχε τύχη, όλες οι μεγάλες ομάδες την έχουν και τη χρειάζονται για να μεγαλουργήσουν.

Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς, επανέλαβε εαυτό και τώρα συγκαταλέγεται στις 16 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Πριν από το παιγνίδι στη ιστοσελίδα της UEFA άρθρο αφιερωμένο στον ψεσινό ιστορικό αγώνα τιτλοφορείτο «Η Ζενίτ μπλοκάρει το πέρασμα του ΑΠΟΕΛ στους 16 της διοργάνωσης» Δυστυχώς γι’ αυτούς λογάριαζαν χωρίς το ξενοδόχο.  

Η Βραδιά
Μιάμιση ώρα πριν την έναρξη του αγώνα έκαναν την εμφάνιση τους στις εξέδρες του Πετρόφσκι οι πρώτοι 100 οπαδοί του ΑΠΟΕΛ. Η προσέλευση συνεχίστηκε μέχρι μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα οπόταν συγκεντρώθηκαν και οι 1600 περίπου φίλοι των Γαλαζοκιτρίνων, οι οποίοι φρόντισαν να ζεστάνουν (όσο μπορούσαν βέβαια) με τα τραγούδια τους την παγωμένη εκείνη την ώρα ατμόσφαιρα στο στάδιο.

Οι οπαδοί των γηπεδούχων άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους στις εξέδρες 45 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα. Ασφυκτικά το γήπεδο γέμισε μόλις 5 λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο Γερμανός Felix Brych με βοηθούς του συμπατριώτες του Thorsten Schiffner και Mark Borsch. Τέταρτος ο επίσης Γερμανός τους Marco Fritz. 

11άδες
Εκτός αποστολής ΑΠΟΕΛ έμειναν οι Σολάρι, Πουρσαϊτίδης, Σατσιάς, Κίσσας και Κωνσταντίνου

ΑΠΟΕΛ: Ούρκο Πάρντο, Άθως Σολωμού, Νεκτάριος Αλεξάνδρου, Πάολο Ζόρζε, Μαρσέλο Ολιβέϊρα, Νούνο Μοράϊς, Χέλιο Πίντο Γκουστάβο Μαντούκα, Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης, Αίλτον Αλμέϊδα (Νεκτάριος στη θέση του Πουρσαϊτίδη σε σχέση με το 2-1 επί της Πόρτο)

FC Zenit St. Petersburg: Μαλαφέεφ, Ανιούκοφ, Κρισίτο, Λομπάερτς, Μπουκάροφ Ντάνι Χούποκαν Σιρόκοφ, Ζουριάνοφ,Φαϊζούλιν, Ντενίσοφ  (Ίδια 11άδα με1-0 Σακτάρ)

Ο αγωνιστικός χώρος δύσκολος και για τις ομάδες όπως βέβαια και οι κλιματολογικές συνθήκες.

1-10 Δυνατά ξεκίνησαν τον αγώνα οι Ρώσοι κατάφεραν να δημιουργήσουν την πρώτη μεγάλη φάση στο 3ο λεπτό. Ενώ απείλησαν και στο 6ο με σουτ του Ντενίσοφ από το ύψος της επανορθωτικής το οποίο έφυγε έξω. Πρώτο 10λεπτο ανήκε ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους με μια πολύ καλή ευκαιρία και δύο σουτ προς την εστία του ΑΠΟΕΛ. Λεπτό στο οποίο ωστόσο έδειξε να έχει πρόβλημα ο Ντάνι για τη Ζενίτ.
10-20    Περιόρισε τη δραστηριότητα των Ρώσων η Κυπριακή ομάδα.
20-45 Απόλυτη κυριαρχία Ζενίτ με εξαίρεση τη φάση του 30’ και την εξαιρετική ευκαιρία του Αίλτον, κόντρα βέβαια στη ροή του αγώνα.
Με αλλαγή στο αριστερό άκρο της άμυνας ξεκίνησε το Β’ ημίχρονο η ομάδα του ΑΠΟΕΛ. Ο Μάριος Ηλία πήρε τη θέση του Νεκτάριου Αλεξάνδρου.                               Η αλλαγή δούλεψε αρκετά για το ΑΠΟΕΛ το οποίο παρουσιάστηκε και ελαφρώς βελτιωμένο όσον αφορά στην κατοχή. Δυστυχώς η πίεση που άσκησαν οι Ρώσοι ήταν πολύ μεγάλη και το πώς διατηρήθηκε το μηδέν παθητικό μόνο ο Πάρντο (κορυφαίος του αγώνα), ο Μπουκάροφ που προ κενής εστίας έστειλε τη μπάλα έξω, και οι Ολιβέϊρα και Σολωμού που σταμάτησαν τη μπάλα πριν τη γραμμή γνωρίζουν.
Φάσεις αγώνα:
2.50 Κόρνερ για Ζενίτ εντελώς μόνος ο Μπουκάροφ με κεφαλιά θα στείλει τη μπάλα έξω
5.24 Ντενίσοφ σουτ από το ύψος της επανορθωτικής, έξω.
9.10 Μακρινό σουτ Φαϊζουλίν, μάζεψε σταθερά ο Πάρντο.
14.40 Δεύτερη φορά με αξιώσεις μπροστά ο ΑΠΟΕΛ. Η μεταβίβαση του Νεκτάριου σταμάτησε στα χέρια του Μαλαφέεφ.
20.15 Επικίνδυνα στην περιοχή του ΑΠΟΕΛ ο Φαϊζούλιν γυρίζει την μπάλα προς το τέρμα του Πάρντο, μαζεύει ο πορτιέρο του ΑΠΟΕΛ.
22.15 Νέο σουτ Φαϊζούλιν η μπάλα κοντράρει σε γαλαζοκίτρινα πόδια και καταλήγει σε κόρνερ.
26.00 Μεγαλύτερη ευκαιρία διπλή για τη Ζενίτ με Ζουριάνοφ και Μπουκάροφ.
27.30 Απειλητικά κοντά στη μικρή περιοχή Φαϊζούλιν δεν θα προλάβει τη μπάλα.
29.30 Πρώτη κλασσική ευκαιρία για ΑΠΟΕΛ με το τακουνάκι του Αίλτον από την πάσα του Μαντούκα στην αντεπίθεση για την Κυπριακή ομάδα.
33.37 Σουτ μέσα από την περιοχή του ΑΠΟΕΛ με πλάτη από το Μπουκάροφ.
35.00 Διακοπή στο Παιγνίδι λόγω πυκνής ομίχλης που δημιούργησαν τα καπνογόνα που πέταξαν οι οπαδοί των γηπεδούχων.*3,30 διακοπή)
39.45 Μεγαλύτερη ευκαιρία από τη Ζενιτ με το εξ’ επαφής σουτ του Φαϊζούλιν από το λάθος του Αλεξάνδρου ο Πάρντο απόκρουσε σωτήρια.
42.00 Κίτρινη Νεκτάριος Αλεξάνδρου
44.50 Κίτρινη Κρισίτο
45+1 Κοντινή κεφαλιά Μπουκάροφ στην καλή μεταβίβαση του Ανιούκοφ η μπάλα λίγο έξω.
Κατοχή 63% - 37%
Προσπάθειες για γκολ 10 -1
Β’ Ημίχρονο
46.00 Αλλαγή ΑΠΟΕΛ. Ο Μάριος Ηλία αντικαθιστά ον Νεκτάριο Αλεξάνδρου.
46.40 Σουτ Κρισίτο από το ύψος της επανορθωτικής ψηλά έξω.
49.00 Ένα δύο από Τρισκόφσκι και Αίλτον το τακουνάκι πάσα του Βραζιλιάνου θα προλάβει να διώξει ο Μαλαφέεφ πριν προλάβει να γίνει επικίνδυνος ο Τρισκόφσκι.
52.30 Κίτρινη Μάριος Ηλία
53.10 Πολύ επικίνδυνη φάση στην εστία του ΑΠΟΕΛ με το γύρισμα του Ντάνι, πρώτο διώξιμο από τον Πάρντο και στη συνέχεια Μαντούκα μακριά από την περιοχή.
55.00 Αλλαγή Ζενίτ. Μπιστρόφ στη θέση του Ζουριάνοφ
55.30 Δεύτερη διακοπή λόγω καπνογόνων. (περίπου 6λεπτη)
59.30 Τεράστια διπλή ευκαιρία Μπουκάροφ. Κεφαλιά δοκάρι πλασέ σε κενό τέρμα έστειλε τη μπάλα έξω.
64.20 Γύρισμα από αριστερά πλάγια από το Ντάνι στον Φαϊζούλιν το σουτ του τελευταίου η μπάλα ψηλά έξω.
66.20 Αλλαγή ΑΠΟΕΛ Ο Γιάχιτς στη θέση του Αίλτον
69.20 Φάση διαρκείας στην περιοχή του ΑΠΟΕΛ από ευνοϊκή θέση ο Φαϊζούλιν δεν μπορεί να κάνει με δύναμη το σουτ μαζεύει ο Πάρντο
73.00 Διπλή ευκαιρία Ζενιτ !!!! Μπουκάροφ / Σολωμού από τη γραμμή Σουτ Φαϊζουλίν, προ της γραμμής ο Ολιβέϊρα
75.27 Λάθος Χαραλαμπίδη Σουτ Ντάνι εκπληκτικά σε κόρνερ ο Πάρντο!!!
78.10 Ευκαιρία ΑΠΟΕΛ με Τρισκόφσκι από μπαλιά Σολωμού, το πλασέ του Σκοπιανού η μπάλα ψηλά έξω.
85’ Κίτρινη Κάρτα Λομπάερτς
87.00 Αλλαγή ΑΠΟΕΛ,. Ατόρνο στη θέση του Τρισκόφσκι 
91.00 Ζενίτ ζητά πέναλτι σε πέσιμο του Ανιούκοφ
92.00 Κίτρινη Ζόρζε
93.00 Κίτρινη  Μπουκάροφ
94.00 Τέλος αγώνα 

Ιαχές ΑΠΟΕΛ, ΑΠΟΕΛ, ΑΠΟΕΛ πλημυρίζουν το Πετρόφσκι και την Αγία Πετρούπολη.

Δηλώσεις Γιοβάνοβιτς
Είναι φανταστικό για μας. Είναι προϊόν μιας συλλογικής προσπάθειας από όλους  μας.
Είμαστε μικρή ομάδα στην Ευρώπη αλλά με μεγάλη καρδιά σύμφωνα με την προσπάθεια που κάναμε μέχρι τώρα.
Δίκαια βρισκόμαστε στις 16 καλύτερες ομάδες. Η επιτυχία είναι ακόμη μεγαλύτερη που τα καταφέραμε μια αγωνιστική πριν το τέλος των ομίλων

Νομίζω είχαμε λίγο απ’ όλα τα στοιχεία που είχαν οι άλλες τρεις ομάδες του ομίλου. Ζούσαμε ξεχωριστά το κάθε παιγνίδι. Μέχρι τώρα παίζαμε και πολύ καλό ποδόσφαιρο, αν δεν το κάναμε δεν θα ήμασταν εδώ. Έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές, σεβαστήκαμε και τους τρεις αντίπαλους αλλά είχαμε και πίστη στις δικές μας δυνάμεις.

Σίγουρα δεν έχει αλλάξει κάτι όσον αφορά εμένα, είμαι 4 χρόνια στο πάγκο του ΑΠΟΕΛ. Ξέρουμε ότι έχουμε πετύχει ένα αποτέλεσμα που αυξάνει τις υποχρεώσεις μας. Σκεφτόμαστε ήδη την επόμενη μέρα. Όταν καταλάβουμε ότι φθάσαμε στο λίμιτ απ, τότε θ’ αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση και αυτό δεν το θέλω στη δική μου ομάδα. 

Θέλω να πιστέψετε ότι μέχρι τώρα δεν πανηγυρίσαμε  καθόλου από ότι έχουμε πετύχει. Οι υποχρεώσεις είναι συνεχείς και ακολουθεί και το παιγνίδι με Σακτάρ.

Πιστεύω η απόφαση του Πλατινί να δώσει δρόμο στο UCL και στις μικρές ομάδες ήταν πολύ σωστός. Ήταν υποχρέωση σε ομάδες από μικρές ποδοσφαιρικές χώρες για ν’ αποδείξει η μικρή ομάδα ότι μπορεί ν’ ανταγωνιστεί στο ψηλότερο επίπεδο.

Οι περισσότεροι το συνδυάζουν με το χρήμα. Για μας αυτό δεν είχε σημασία. Έπρεπε να αποδείξουμε ότι δίκαια βρισκόμαστε εδώ. Δουλέψαμε σκληρά και παίξαμε με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Δεν ήταν εύκολο υποφέραμε αλλά δικαιωθήκαμε. Είμαστε ένα πολύ καλό παράδειγμα για ομάδες που προέρχονται από μικρές ποδοσφαιρικά χώρες. Μπορεί να πετύχεις πολλά όταν πιστεύεις και με κίνητρο τη συμμετοχή στο UCL.
Ο στόχος μας είναι να μείνουμε πρώτοι στον όμιλο μας. Εφόσον είμαστε στις 16 καλύτερες ομάδες να ανταποκριθούμε και εκεί όπως και στους ομίλους.

Είμαστε ομάδα που δεν έχει μεγάλη πίεση, αλλά έχουμε πολύ μεγάλο κίνητρο για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Τώρα η αυτοπεποίθηση μας θα είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Όσον αφορά τα πυροτεχνήματα δεν είναι σύνηθες σε αγώνες UCL, περισσότερο σύνηθες στο πρωτάθλημα. Δεν είναι κάτι ευχάριστο αλλά είναι τρόπος των φιλάθλων και εμείς οι πρωταγωνιστές δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα.

Είμαστε καλύτερη ομάδα και στην Κύπρο. Σίγουρα η προσπάθεια στο UCL δεν είναι συνηθισμένο για μας. Όλη αυτή η πορεία στο UCL μας στοιχίζει στο πρωτάθλημα στην Κύπρο. Σας διαβεβαιώνω ότι και στην Κύπρο υπάρχουν πολύ καλές ομάδες, εξ’ άλλου αυτός είναι και ο λόγος που παίζουμε καλά στην Ευρώπη.
Θέλω να σας ευχαριστήσω για την υποδοχή και τη στήριξη σε μένα και την ομάδα μου. Η Ζενίτ είναι πολύ μεγάλη ομάδα και είμαι πολύ χαρούμενος για την υποδοχή που τύχαμε και εγώ και η ομάδα μου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΑΚ: Κώστας Τρουλλουρής

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"