«Ο Ντάουνερ έδωσε πολλές φορές σωσίβιο στην τ/κ πλευρά»

Ομιλία του Μάριου Καρογιάν στο Λονδίνο

Το εθνικό μας θέμα περνά μια πολύ και δύσκολη φάση αφού διανύουμε μια περίοδο που πολλά επικρέμανται επί της πατρίδας μας, πολλά τεκταίνονται και πολλά ενδεχομένως να προδιαγραφούν τις επόμενες εβδομάδες, ανέφερε σε ομιλία του στο Λονδίνο ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν.

Για την Τουρκία, είπε, το Κυπριακό δεν είναι θέμα προτεραιότητας γιατί προ πολλού έχει αποφασίσει ότι το Κυπριακό ή θα λυθεί στη βάση των δικών της συμφερόντων ή έχουν έτοιμο σχέδιο Β για αναβάθμιση του ψευδοκράτους και ταυτόχρονα τη δημιουργία εκείνων των τετελεσμένων που θα θέτουν το πρόβλημα στο περιθώριο.

Αναφερόμενος στο ρόλο των ΗΕ, είπε ότι αυτός θα έπρεπε να ήταν ένας ρόλος θεματοφύλακα των αρχών, των αξιών και του Καταστατικού Χάρτη και όχι να παίζουν ένα ρόλο Πόντιου Πιλάτου.

Ειδικότερα για τον Αλεξάντερ Ντάουνερ, ανέφερε ότι ακόμη και πριν από λίγες μέρες δεν δίστασε να τοποθετηθεί μειωτικά προς την Κυπριακή Δημοκρατία.

«Έδωσε σωσίβιο πολλές φορές στην τουρκική πλευρά γιατί οι προτάσεις και οι θέσεις που κατέθεταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ήταν προτάσεις που επιδίωκαν τη μόνιμη διαίρεση της Κύπρου», σημείωσε.

Για τις ολοήμερες συνεδρίες του Εθνικού Συμβουλίου την ερχόμενη εβδομάδα, είπε ότι αυτές θα έχουν νόημα αν ξεκαθαρίσουμε τους στόχους μας, να ξεκαθαρίσουμε τί θέλουμε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"