Επιτέλους: Επείγον νομοθέτημα για τους Ελεγκτές

Ζημιές εκατομμυρίων και ταλαιπωρία επιβατών πάλι χθες. Δεν αντέχουμε άλλη απεργία λένε επιβάτες και υπηρεσίες.

Η παρατεινόμενη ανωμαλία στις αεροσυγκοινωνίες λόγω των αλλεπάλληλων απεργιών των Ελεγκτών εναέριας Κυκλοφορίας, οδήγησε σε συνεννόηση μεταξύ κυβέρνησης και κομμάτων να κατατεθεί σήμερα, με τη μορφή του κατεπείγοντος, νομοθέτημα στη Βουλή και ψήφιση αυθημερόν, με σκοπό να αντιμετωπισθεί  η απεργιακή ασυδοσία των Ελεγκτών, η οποία πέραν της ταλαιπωρίας του επιβατικού κοινού επισωρεύει ζημιές δεκάδων εκατομμυρίων στο κράτος  και εκθέτει την Κύπρο τουριστικώς.

Τεσσερισήμιση χιλιάδες επιβάτες και τριάντα έξι πτήσεις επηρεάστηκαν από την νέα απεργία των ελεγκτών που πραγματοποιήθηκε χθες. 

Το ταξιδιωτικό κοινό δηλώνει ότι δεν αντέχει άλλο τις απεργιακές κινητοποιήσεις των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. 

Ομογενείς που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσαν πως εύχονται να μην απεργήσουν και το καλοκαίρι οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, διαφορετικά δεν θα έρθουν στη Κύπρο για διακοπές, για να αποφύγουν τη ταλαιπωρία σε περίπτωση απεργιακών κινητοποιήσεων. 

Την επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ Υπουργείου Συγκοινωνιών και της συντεχνίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή στις διαφορές τους και να τερματιστούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις, ενθαρρύνει, δια στόματος του Αδάμου Ασπρή, διευθυντή επικοινωνίας της HERMES AIRPORTS, η διαχειρίστρια εταιρεία των κυπριακών αεροδρομίων. 

Η χθεσινή ήταν η δεύτερη απεργία μέχρι στιγμής, τον Μάρτιο. Έχουν προγραμματιστεί άλλες δύο, στις δώδεκα και στις δεκαπέντε του μηνός. Οι ελεγκτές θέλουν να εξαιρεθούν από τις περικοπές εισοδήματος που πρότεινε η κυβέρνηση στο δεύτερο πακέτο λιτότητας, το οποίο ψηφίστηκε από τη Βουλή,  ισχυριζόμενοι ότι ήδη έχουν συνεισφέρει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"