Τελεσίγραφο στο Κατάρ για το τεμάχιο παρά το Χίλτον

«Υπάρχουν και άλλοι επενδυτές που ενδιαφέρονται»

Στην εξαγγελία ότι μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας θα υπάρξει τουλάχιστον μια ανακοίνωση από πλευράς Κυβέρνησης για ενδιαφέρον ξένου επενδυτή για επενδύσεις στην Κύπρο, προέβη χθες ο Υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι θα ακολουθήσουν και άλλες ανακοινώσεις, τόσο από πλευράς Κυβέρνησης όσο και από πλευράς ξένων επενδυτών. 

Ταυτόχρονα, ο κ. Καζαμίας ανακοίνωσε πως έχει ζητήσει από το Κατάρ να ξεκαθαρίσει επισήμως, κατά πόσον ενδιαφέρεται ή όχι να υλοποιηθεί η επένδυσή του και ξεκαθάρισε ότι ο χρόνος που μπορεί να περιμένει η Κυβέρνηση την επίσημη τοποθέτηση του Κατάρ ''δεν ξεπερνά τις αμέσως επόμενες ημέρες'', διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι ''υπάρχουν πολλοί στη σειρά'' που περιμένουν να συζητήσουν με την Κυβέρνηση για το ίδιο τεμάχιο. 

''Σας δίνω την υπόσχεση ότι μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας θα υπάρξει τουλάχιστον μια επίσημη ανακοίνωση από πλευράς της Κυβέρνησης'', είπε ο κ. Καζαμίας, ερωτηθείς κατά πόσον υπάρχει ενδιαφέρον από ξένους για επενδύσεις στην Κύπρο .

Πέραν της ανακοίνωσης ''του ιδιώτη επενδυτή ότι είναι σε επαφή με ιδιωτική επιχείρηση για ένα μεγάλο έργο στο χώρο του ευρύτερου αεροδρομίου Λάρνακας, θα ακολουθήσουν και άλλες'' ανακοινώσεις, σημείωσε ο Υπουργός Οικονομικών. 

''Κάποιες από αυτές τις ανακοινώσεις θα είναι από πλευράς της Κυβέρνησης και από την πληροφόρηση που έχω από τους άμεσα εμπλεκόμενους, κάποιες θα είναι και από μέρους των ξένων επενδυτών'', πρόσθεσε. 

Σε ερώτηση πού βρίσκεται το θέμα της επένδυσης του Κατάρ, ο κ. Καζαμίας είπε ότι ''με το Κατάρ βρισκόμαστε, δυστυχώς, σε εκκρεμότητα''.
''Ως Υπουργός των Οικονομικών εισηγήθηκα ότι σε τακτό χρονικό διάστημα η άλλη πλευρά πρέπει επιτέλους να μας ξεκαθαρίσει κατά πόσον ενδιαφέρεται να υλοποιήσει ή όχι τη συμφωνία την οποία υπογράψαμε'', πρόσθεσε. 

Αν είναι όχι, συνέχισε, ''θα στενοχωρηθώ ως αρμόδιος Υπουργός των Οικονομικών αλλά σας διαβεβαιώνω ότι υπάρχουν πολλοί στη σειρά που περιμένουν να συζητήσουμε για το ίδιο τεμάχιο''. 

Αναφέροντας ότι κάποιες υπογραφές σε σχέση με την επένδυση του Κατάρ έχουν τοποθετηθεί και κάποιες όχι, ο κ. Καζαμίας είπε ότι το Υπουργείο Οικονομικών ζητεί αυτές που δεν τοποθετήθηκαν ''να τοποθετηθούν για να ξεκινήσουμε επιτέλους''.

Ανέφερε ότι υποσχέθηκε πως ''το τεμάχιο αυτό - και φαίνεται ότι θα υλοποιηθεί η υπόσχεση - θα είναι έτοιμο προς χρήση ή αξιοποίηση μέχρι το τέλος Απριλίου'', προσθέτοντας, όμως, ότι έχει ζητήσει ως αρμόδιος Υπουργός ''να ξεκαθαρίσει από πλευράς των πιθανών εταίρων μας επισήμως, δια της υπογραφής τους, η ετοιμότητα τους να το υλοποιήσουμε''.
''Αν όχι, επισήμως να μας γνωστοποιηθεί και να ξέρουμε και εμείς τί κάνουμε'', είπε ο κ. Καζαμίας, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι ''ο χρόνος που μπορούμε να περιμένουμε δεν ξεπερνά τις αμέσως επόμενες ημέρες''.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"