Aπίστευτο και όμως ΑΠΟΕΛίστικο

Είναι πραγματικότητα… ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται στους «8» του Champions League. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε αυτό που έπρεπε για να πάρει τη πρόκριση και όλοι οι παίκτες έδωσε και τη ψυχή τους για να έρθει το τρίποντο. 22.701 φίλοι του ΑΠΟΕΛ που βρέθηκαν στο ΓΣΠ και άλλες δεκάδες χιλιάδες φίλοι των «γαλαζοκιτρίνων» που δεν μπόρεσαν να παν στο γήπεδο δικαιούνται να πανηγυρίζουν την τεράστια επιτυχία της ομάδας τους και να ονειρεύονται για ακόμη καλύτερες μέρες. Αυτή η ομάδα έδειξε ότι δεν έχει ταβάνι. Ο Μαντούκα με γκολ στο 8′ ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα και στα πέναλτι ο Χιώτης έδειξε τη μεγάλη του αξία, αφού απέκρουσε τις εκτελέσεις των Λακαζέτ και Μπάστος στέλνοντας την ομάδα του στην επόμενη φάση.

Με τους καλύτερους οιωνούς άρχισε το παιχνίδι για το ΑΠΟΕΛ, καθώς μόλις στο 8’ άνοιξε το σκορ με τον Γκουστάβο Μαντούκα, Ο Αλμέιδα έχασε τη μπάλα έξω από τη περιοχή και ο Χαραλαμπίδης που ακολουθούσε μπήκε με πείσμα στη περιοχή όπου έβγαλε τη παράλληλη σέντρα και ο Μαντούκα με κοντινό σουτ άνοιξε το σκορ. Στη συνέχεια οι Γάλλοι θέλησαν να αντιδράσουν, όμως δεν κατάφεραν τίποτα άλλο παρά κάποιες προϋποθέσεις που δημιούργησαν, χωρίς να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Χιώτη. Το έκαναν όμως μετά το ημίωρο, όταν το ΑΠΟΕΛ αμύνθηκε και οι παίκτες της Λυών άρχισαν να κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο και έφτασαν κοντά στο τέρμα με τους Μπάστος και Έντερσον.

Στην επανάληψη, το ΑΠΟΕΛ μπήκε πιο δυνατά στο γήπεδο και πλησίασε σε δεύτερο τέρμα, όμως η έλλειψη καθαρού μυαλού και συγκέντρωσης στη τελική προσπάθεια δεν επέτρεψε να επιτευχθούν περισσότερα τέρματα. Η καλύτερη στιγμή για τους «γαλαζοκίτρινους» ήρθε στο 54’, όταν ο Κάλστρομ με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι της ομάδας του. Όσον αφορά την αμυντική λειτουργία, πέρασε δύσκολες στιγμές στα τελευταία στάδια του αγώνα, όμως χωρίς να δημιουργηθεί η μεγάλη φάση μπροστά στην εστία του Διονύση Χιώτη. Η συμπλήρωση των 90 λεπτών βρήκε το ΑΠΟΕΛ να προηγείται με 1-0, ωστόσο το παιχνίδι οδηγήθηκε στη παράταση λόγω του αποτελέσματος του πρώτου αγώνα.

Νίκησε και την κούραση στη παράταση

Στην ημίωρη παράταση οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ παρουσιάστηκαν αρκετά κουρασμένοι, ωστόσο είχαν τα ψυχικά αποθέματα, παρά την αποβολή του Μαντούκα στο 115’ και άντεξαν τη πίεση που άσκησε η Λιόν, χωρίς μάλιστα να απειληθεί ουσιαστικά η εστία του Χιώτη. Αντίθετα ήταν το ΑΠΟΕΛ που είχε την ευκαιρία να πετύχει περισσότερα τέρματα, εάν και πάλι οι παίκτες του κ. Γιοβάνοβιτς είχαν πιο καθαρό μυαλό οι επιθετικοί του.

Ήρωας Ο Χιώτης

Στη διαδικασία των πέναλτι ο Διονύσης Χιώτης έδειξε τη μεγάλη του κλάση και με δύο αποκρούσεις έστειλε το ΑΠΟΕΛ στο οχτώ του Champions League. Ο Ελλαδίτης πορτιέρο φάνηκε άτυχος στην εκτέλεση του Λισάνδρο Λόπες, όταν η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και ακολούθως στο σώμα του για να καταλήξει στα δίκτυα, ωστόσο στη συνέχεια απέκρουσε τα πέναλτι των Λακαζέτ και Μπάστος στέλνοντας όλο τον κόσμο στους εφτά ουρανούς.

Οι εκτελέσεις πέναλτι:
1.     Αΐλτον – ΓΚΟΛ     Κάλστρομ – ΓΚΟΛ
2.     Μοράις – ΓΚΟΛ     Λόπες – ΓΚΟΛ
3.     Αλεξάνδρου – ΓΚΟΛ     Γκομίς – ΓΚΟΛ
4.     Τρισκόφσκι – ΓΚΟΛ     Λακαζέτ – Αποκρούει ο Χιώτης
5.     —-     Μπάστος – Αποκρούει ο Χιώτης

 

Οι ενδεκάδες:

ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Μποαβεντούρα, Ολιβέιρα, Ζόρζε, Πουρσαϊτίδης, Μοράις, Σόουζα(95′ Αλεξάνδρου), Χαραλαμπίδης(76′ Μαρσίνιο), Μαντούκα, Αΐλτον, Σολάρι(73′ Τρισκόφσκι).

Λιόν: Λιορίς, Κρις, Κονέ, Ρεβεγιέρ, Σισσοκό, Κάλστρομ, Γκολαλόνς, Μπάστος, Μπριάν(100′ Λακαζέτ), Έντερσον(73′ Γκομίς), Λισάντρο.

*Κίτρινες: Μαντούκα, Σολάρι, Αΐλτον, Μποαβεντούρα / Μπάστος, Κονέ, Γκολαλόνς

*Κόκκινες: Μαντούκα(2η κίτρινη)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"