Συμμετοχή των κυπριακών τραπεζών στο PSI

Τη συμμετοχή της Τράπεζας στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων του ελληνικού δημοσίου αποφάσισε ομόφωνα χθες  το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου.

''Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου Δημόσια Εταιρία Λτδ, στη σημερινή του συνεδρία, αποφάσισε ομόφωνα όπως η Τράπεζα συμμετάσχει στο εθελοντικό πρόγραμμα ανταλλαγής των Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου, όπως αυτό ανακοινώθηκε από την Ελληνική Δημοκρατία στις 24 Φεβρουαρίου 2012, με προσφορά για ανταλλαγή όλων των τίτλων που κατέχει για λογαριασμό της και συναινέσει και ψηφίσει υπέρ των προτεινόμενων μετατροπών των όρων τους'', αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Τράπεζα.

Οπως είχε ανακοινώσει κατά την παρουσίαση των προκαταρτικών της αποτελεσμάτων για το 2011, η απομείωση των ομολόγων ελληνικού δημοσίου μετά τη φορολογία, συμπεριλαμβανομένου και του σχετικού κόστους αντιστάθμισης, ανήλθε σε 1.323 εκ. ευρώ για το 2011.
Μαρφίν Λαϊκή

Την πρόθεσή της να συμμετάσχει στο πρόγραμμα εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, ανακοίνωσε χθες και η Μαρφίν Λαϊκή Τράπεζα.

''Η Marfin Popular Bank Public Co Ltd ανακοινώνει ότι προτίθεται να συμμετάσχει στην εθελοντική ανταλλαγή των Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου που κατέχει, σύμφωνα με τους όρους της προσφοράς του Private Sector Involvement (PSI) της Ελληνικής Δημοκρατίας'', αναφέρει ανακοίνωση της Τράπεζας. 

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ανακοίνωση των προκαταρτικών της αποτελεσμάτων για το 2011 η Μαρφίν ανακοίνωσε ότι λόγω του PSI θα γίνει διαγραφή του 60% της ονομαστικής αξίας των Ελληνικών Ομολόγων που έχει στην κατοχή του ο Ομιλος ύψους 1.969 εκ ευρώ.
Ελληνική Τράπεζα 

Τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων του ελληνικού δημοσίου ανακοίνωσε και η Ελληνική Τράπεζα.

''Στα πλαίσια της Συμμετοχής του Ιδιωτικού Τομέα(PSI+) στα μέτρα για τη διάσωση και υποστήριξη της Ελλάδας, η Ελληνική Τράπεζα Δημόσια Εταιρεία Λτδ ανακοινώνει τη συμμετοχή της στη διαδικασία ανταλλαγής των Ομολόγων της Ελληνικής Δημοκρατίας που διατηρεί στα χαρτοφυλάκιά της'', αναφέρει ανακοίνωση της Ελληνικής Τράπεζας στο Χρηματιστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ανακοίνωση των προκαταρτικών της αποτελεσμάτων για το 2011, η Ελληνική Τράπεζα ανέφερε ότι η πρόβλεψη για απομείωση κατά 70% των ομολόγων ελληνικού δημοσίου (ΟΕΔ) που κατέχει ο όμιλος ύψους 110 εκατ. ευρώ ανέρχεται στα 77 εκατομμύρια ευρώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"