Συνάντηση Κινέζων επενδυτών με το Δήμαρχο Λάρνακας

Αισιόδοξος ο Ανδρέας Λουρουτζιάτης

Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης προσβλέπει σε επένδυση ύψους μέχρι ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, την οποία αναμένεται να κάνουν Κινέζοι επιχειρηματίες στο χώρο του παλιού αεροδρομίου Λάρνακας. 

Στη μεγάλη έκταση του αεροδρομίου θα δημιουργηθεί εκθεσιακός χώρος έκτασης 500 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, τον οποίο θα επισκέπτονται επιχειρηματίες από την Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή. 

Με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Δήμαρχος Λάρνακας αποκάλυψε ότι είχε συνάντηση «με τους Κινέζους επενδυτές που ενδιαφέρονται να ανοίξουν ένα χώρο τεραστίων διαστάσεων στο χώρο του παλιού αεροδρομίου Λάρνακας. Η επένδυση αυτή δημιουργεί θετικές ενδείξεις ότι - αν και όταν αυτή η επένδυση προχωρήσει - θα υπάρξουν πολλαπλά οφέλη για την οικονομία της Λάρνακας και της Κύπρου γενικότερα τα οποία βάζουν πλέον ολόκληρη την Κύπρο σε μια σημαντική γεωστρατηγική θέση». 

Ταυτόχρονα, σημείωσε, «καθιστούν τη Λάρνακα πύλη της Ευρώπης όσον αφορά την προσέλκυση επισκεπτών και επενδύσεων τόσο από χώρες της Μέσης Ανατολής όσο και από χώρες της Αφρικής».

Ανέφερε ακόμα ότι «δεν μιλούμε για τη δημιουργία εμπορικού κέντρου. Δεν θα υπάρχει η δυνατότητα λιανικής πώλησης. Είναι εκθεσιακός χώρος που θα προσελκύει ξένους από άλλες χώρες για να δουν τα εκθέματα που θα υπάρχουν». 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Λουρουτζιάτης είπε ότι «ο χώρος θα είναι έκτασης 500 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, που θα περιλαμβάνει εκθεσιακό χώρο ο οποίος θα φιλοξενεί τέσσερις χιλιάδες εταιρείες από τη Κίνα. Ορισμένα από τα προϊόντα είναι είδη ένδυσης και υπόδησης, έπιπλα, είδη σπιτιού, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"