Σχέδιο της ΑΗΚ για πληρωμή με μηνιαίες δόσεις

Δεν θα αλλάξει τίποτε στη χρέωση 
Ανακοίνωση της  Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου αναφέρει ότι «για να βοηθήσει τους οικιακούς καταναλωτές οι οποίοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εξόφληση των λογαριασμών τους αποφάσισε όπως από τώρα και στο εξής επιτραπεί η ένταξη στο υφιστάμενο Σχέδιο μηνιαίων δόσεων και όσων καταναλωτών έχουν απλήρωτους λογαριασμούς».

Τα πλεονεκτήματα του Σχεδίου, αναφέρει,  είναι η εξομάλυνση των εποχιακών αυξομειώσεων του λογαριασμού και η διευκόλυνση του μηνιαίου προγραμματισμού εξόδων. 

Το σχέδιο καλύπτει όλους τους Οικιακούς Καταναλωτές και λειτουργεί σε μηνιαία βάση καλύπτοντας κύκλο 12 μηνών. Στο τέλος κάθε 12μηνιαίου κύκλου το σχέδιο ανανεώνεται αυτόματα. Η μηνιαία δόση καθορίζεται από την ΑΗΚ, αφού ληφθεί υπόψη το ιστορικό κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στο υποστατικό και η τρέχουσα τιμή καυσίμων. Το ποσό της μηνιαίας δόσης θα αναθεωρείται, αν παραστεί ανάγκη, ώστε να μην εκκρεμεί μεγάλο υπόλοιπο με τη συμπλήρωση του 12μηνιαίου κύκλου. 

Σημειώνεται ότι το πραγματικό ποσό που τελικά θα χρεωθεί για τον δωδεκάμηνο κύκλο ένας καταναλωτής που εντάσσεται στο σχέδιο, δεν θα είναι διαφορετικό από αυτό που θα πλήρωνε αν δεν εντασσόταν σ’ αυτό. Η καταγραφή της κατανάλωσης και η σχετική χρέωση θα συνεχίσει να γίνεται όπως και πριν την ένταξη στο σχέδιο, σε δημηνιαία βάση. Στο τέλος του δωδεκάμηνου κύκλου θα γίνεται σύγκριση του πληρωτέου ποσού και του ποσού που έχει πληρωθεί για τη συγκεκριμένη περίοδο δώδεκα μηνών. Η διαφορά θα χρεώνεται ή πιστώνεται στον πελάτη, ανάλογα με την περίπτωση. Το τελικό πληρωτέο ή επιστρεπτέο ποσό θα κατανέμεται στις επόμενες 12 δόσεις. 

Περισσότερες λεπτομέρειες για το σχέδιο, αναφέρει η ανακοίνωση, είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της ΑΗΚ www.eac.com.cy και σε όλα τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πελατών της ΑΗΚ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"