Ίντερνετ και έξυπνα κινητά στα λεωφορεία

Ίντερνετ και έξυπνα κινητά στα λεωφορείαΛευκωσία: Ίντερνετ στα λεωφορεία που μεταφέρουν φοιτητές σε Λευκωσία και Λεμεσό, εφαρμογές για κινητά που θα ενημερώνουν για στάσεις και δρομολόγια, συνδυασμό χρήσης λεωφορείου και ποδηλάτου, είναι μερικά από τα άμεσα σχέδια νέων εταιρειών λεωφορείων (ΟΣΕΛ, ΕΜΕΛ, ΟΣΕΑ) και των διαστικών λεωφορείων Intercity.

Συγκεκριμένα, ο ΟΣΕΛ στη Λευκωσία, όπου έχει ήδη δοκιμάσει το δωρεάν ασύρματο ίντερνετ (wi-fi) σε δύο λεωφορεία, μελετά τρόπους επέκτασης του σε λεωφορεία που εξυπηρετούν φοιτητές και μαθητές σε πρώτη φάση.

Η  ΕΜΕΛ στη Λεμεσό επίσης βρίσκεται στο στάδιο τεχνολογικού σχεδιασμού και επαφών για να προχωρήσει σε διαδικασίες εγκατάστασης ασύρματου ίντερνετ, πρώτα σε δρομολόγια που προσελκύουν κυρίως φοιτητές και μαθητές και τα πρώτα αναμένεται να κυκλοφορήσουν τον επόμενο μήνα.

Ανάλογες μελέτες γίνονται και από τον ΟΣΕΑ για τις γραμμές της επαρχίας Αμμοχώστου.

Παράλληλα, όπως δήλωσαν στον «Φ» εκπρόσωποι του ΟΣΕΛ στη Λευκωσία και της ΕΜΕΛ στη Λεμεσό, σύντομα θα συζητήσουν με διάφορους δήμους που διαθέτουν οργανωμένες υπηρεσίες ποδηλάτου, σχέδια για συνδυασμό χρήσης με τα λεωφορεία με τα ίδια εισιτήρια ή κάρτες, ώστε οι επιβάτες –ιδιαίτερα οι νέοι– να μπορούν να κατεβαίνουν από το λεωφορείο και να παίρνουν εκεί που βολεύει ποδήλατο χωρίς επιπρόσθετο κόστος.

Επιπλέον, ήδη γίνονται επαφές για δημιουργία εφαρμογών κινητών τηλεφώνων (iPhone, Android και Windows Phones) με τις οποίες ο χρήστης θα μπορεί να δει στο κινητό του, ποια είναι η πιο κοντινή στάση, σε ποιο λεωφορείο πρέπει να μπει και ποιο το ωράριο του δρομολογίου, για να φτάσει όσο το δυνατό πιο σύντομα στον προορισμό του. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"