Εξυγίανση υπό γερμανική «Τρόικα» για Κυπριακές Αερογραμμές

Εξυγίανση  υπό γερμανική  «Τρόικα» για Κυπριακές  ΑερογραμμέςΛευκωσία: Γερμανική διοίκηση εγκαθίσταται στις Κυπριακές Αερογραμμές μέχρι την ολοκλήρωση της εφαρμογής του σχεδίου ανασυγκρότησης του εθνικού αερομεταφορέα. Πρόκειται για τρία στελέχη της Lufthansa Consulting, οι οποίοι στην ουσία θα αναλάβουν εκτελεστικά διευθυντικά καθήκοντα στις Κ.Α. μέχρι την ολοκλήρωση του σχεδίου διάσωσης που εκπόνησε η Air France Consul-ting και το οποίο διαφοροποιήθηκε αισθητά ύστερα από τη διαβούλευση της κυβέρνησης με τις συντεχνίες.

Oι τρεις Γερμανοί εμπειρογνώμονες θα εργασθούν για τις Κ.Α. μέχρι το τέλος του χρόνου έναντι της αδρής συνολικής αμοιβής του 1,3 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες , ένας από τους λόγους που ώθησαν την παρούσα διοίκηση των Κ.Α. να θέσει στη διάθεση του Προέδρου Αναστασιάδη τις παραιτήσεις της είναι και η έλευση των Γερμανών εμπειρογνωμόνων και κυρίως η ανάθεση σε αυτούς εκτελεστικών αρμοδιοτήτων.

Ένας πρόσθετος λόγος είναι και η κυβερνητική απόφαση να εξασφαλισθούν από πόρους της ίδιας της εταιρείας τα 20 εκατ. ευρώ που θα απαιτηθούν για τις πρόσθετες αποζημιώσεις των 490 υπαλλήλων που θα πλεονάσουν. Έτσι στην ουσία οι πλεονασμοί του προσωπικού θα αυτοχρηματοδοτηθούν από την ίδια την εταιρεία, κατά το πρότυπο της αναχρηματοδότησης του τραπεζικού μας συστήματος μέσω κουρέματος των καταθέσεων.

Η εκτίμηση της υπό παραίτηση διοίκησης των Κ.Α. είναι ότι τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας -ακίνητη ιδιοκτησία και χρονοθυρίδες σε διεθνή αεροδρόμια- δεν επαρκούν καν για να συμπληρωθεί το ποσό των 20 εκατ. ευρώ.

Ενστάσεις για εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων των Κ.Α. έχει και η συντεχνία πιλότων ΠΑΣΥΠΙ.  Παράλληλα, στην κυβερνητική πλευρά έχουν αρχίσει οι διεργασίες για τον διορισμό νέου Δ.Σ. των Κ.Α.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παρόν Δ.Σ. διορίστηκε με κατά πλειοψηφία απόφαση της Βουλής, η οποία και σχηματίστηκε από τα τότε αντιπολιτευόμενα κόμματα. Τέλος, οι Κ.Α. παραμένουν χωρίς εκτελεστικό διευθυντή εδώ και 15 ημέρες περίπου, μετά και την παραίτηση του Γιώργου Μαυρόκωστα που κατείχε τη θέση τα τελευταία χρόνια.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Θέρμανση και οικονομία: Τι συμφέρει για ζεστό σπίτι!

Νίκη Μπερλουσκόνι αν οι Ιταλοί ψήφιζαν σήμερα