Ο Μπαμπινιώτης στην αντιπαράθεση των επιτελείων ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ


Στα λεξικά για να... λύσουν τις "παρεξηγήσεις" αλλά και τις διαφορές τους, παραπέμπει το ένα το άλλο τα επιτελεία Μαλά και Αναστασιάδη.
 Ο ηγέτης του νεοφιλελευθερισμού, της λιτότητας και των ιδιωτικοποιήσεων, μάταια, επιχειρεί να μεταμορφωθεί προεκλογικά σε πολέμιο των ιδιωτικοποιήσεων, αφού είναι δεκάδες οι δηλώσεις του ιδίου και Συναγερμικών αξιωματούχων υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων και κατά του κράτους επιχειρηματία, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαίδης.
 
«Ο κ. Αναστασιάδης και το επιτελείο του, προκειμένου να αποκρύψουν προεκλογικά τον αποκρουστικό χαρακτήρα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής τους υπέρ της λιτότητας και των ιδιωτικοποιήσεων, επιχειρούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια των πολιτών, ισχυριζόμενοι ότι ουδέποτε ήσαν υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων των κερδοφόρων Ημικρατικών Οργανισμών».
 
Ο κ. Λουκαίδης παρέπεμψε σε δηλώσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου στις 27/5/2010, όταν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον κ. Αναστασιάδη δήλωνε ότι «Οι οργανισμοί που εισηγείται ο ΔΗΣΥ να μετοχοποιηθούν και μερικώς να αποκρατικοποιηθούν είναι οι: Αρχή Λιμένων Κύπρου, Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου και Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου».
 
Για σαφή και ξεκάθαρη αναφορά του κ. Νεοφύτου, «παρά το γεγονός ότι επιχειρούν να παίζουν με τις λέξεις», έκανε λόγο ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ παραπέμποντας στο λεξικό του Μπαμπινιώτη, «το οποίο ασφαλώς επιβεβαιώνει το αυτονόητο. Οτι η αποκρατικοποίηση είναι συνώνυμη με την ιδιωτικοποίηση». Όσοι ξέρουν ελληνικά και παρακολουθούν τα πολιτικά δρώμενα στον τόπο, συνέχισε, ξέρουν ότι ανέκαθεν η θέση του κ. Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ ήταν υπέρ του ξεπουλήματος του εθνικού μας πλούτου που λέγεται Ημικρατικοί Οργανισμοί.
 
«Η προεκλογική αλλαγή προσωπείου του Νίκου Αναστασιάδη επί του θέματος έχει όμως και τις θετικές της παρενέργειες, αφού με σχετικές δηλώσεις τους, παραδέχονται ότι υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι για να αποφύγουμε τις ιδιωτικοποιήσεις, επιβεβαιώνοντας ότι μέχρι και χθες διαστρέβλωναν την σχετική πρόνοια του μνημονίου για τις ιδιωτικοποιήσεις, όταν παρουσίαζαν ψευδώς ότι υπάρχει σχετική δέσμευση από την οποία δεν θα μπορούσαμε να ξεφύγουμε».
 
Υπενθύμισε, είπε ότι την ώρα που η κυβέρνηση έδινε σκληρή μάχη για να προστατεύσει τον εθνικό μας πλούτο, το φυσικό αέριο και τους κερδοφόρους Ημικρατικούς οργανισμούς, πετυχαίνοντας σημαντικές αλλαγές υπέρ της Κύπρου στις σχετικές πρόνοιες του μνημονίου, ο κ. Αναστασιάδης «επέλεξε να απειλεί και να εκβιάζει δημόσια τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με πολιτικές, αστικές και ποινικές ευθύνες αν δεν υπόγραφε άρον- άρον και ως είχε το μνημόνιο».
 
Σε σχόλια μετά τις δηλώσεις, ο κ. Λουκαίδης είπε ότι όλα τα λεξικά στον κόσμο ερμηνεύουν τις αποκρατικοποιήσεις ως συνώνυμο των ιδιωτικοποιήσεων, εκτός από τον ΔΗΣΥ, προσθέτοντας ότι και οι μετοχοποιήσεις είναι ιδιωτικοποιήσεις. «Είναι τα φτιασιδώματα, τα περιτυλίγματα για όσους δεν έχουν το θάρρος να μιλήσουν για ιδιωτικοποιήσεις», κατέληξε.
 
Απάντηση Χάρη Γεωργιάδη
Η Κυβέρνηση είναι αυτή που δεσμεύτηκε για ιδιωτικοποιήσεις, απαντά στον Εκπρόσωπο Τύπου του ΑΚΕΛ ο ΔΗΣΥ ενώ για την έκκληση του ΑΚΕΛ να ανατρέξει στο λεξικό Μπαμπινιώτη για τη λέξη αποκρατικοποίηση, το κόμμα παραπέμπει το ΑΚΕΛ στο ίδιο λεξικό.
 
Σε δηλώσεις στα γραφεία του ΔΗΣΥ ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Χάρης Γεωργιάδης είπε ότι στο λεξικό Μπαμπινιώτη πρέπει να ανατρέξει το ΑΚΕΛ για να ελέγξει τις λέξεις σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αξιοπιστία.
 
"Γιατί είναι προφανώς λέξεις άγνωστες στην ηγεσία του ΑΚΕΛ. Οι ίδιοι διαπραγματευτήκαν, οι ίδιοι συμφώνησαν και οι ίδιοι έχουν δεσμεύσει τον τόπο στις συγκεκριμένες και πολύ ξεκάθαρες πρόνοιες του Μνημονίου. Και αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους προσπαθούν να συντηρήσουν μια άγονη αντιπαράθεση", ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.
 
Πρόσθεσε ότι στη λογική της ηγεσίας του ΑΚΕΛ "φταίει ο Αναστασιάδης επειδή η κυβέρνηση πήγε και δεσμεύτηκε για τις ιδιωτικοποιήσεις", προσθέτοντας ότι "θα μπορούσαμε να αναφερθούμε ξανά στις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών ή του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας που επιβεβαιώνουν αυτή τη δέσμευση".
 
"Θεωρούμε όμως πως πολύ πιο χρήσιμη θα ήταν η συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων, ασχέτως προεκλογικού, σε μια προσπάθεια επανάκτησης της χαμένης αξιοπιστίας της Κύπρου. Γιατί ακριβώς, εκτός από άδεια ταμεία η απερχόμενη κυβέρνηση αφήνει την Κύπρο με ανύπαρκτα διαπραγματευτικά περιθώρια και μηδενική αξιοπιστία", κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"