Να σταματήσει ο βρόμικος πόλεμος για δήθεν ξέπλυμα…


«Η Κύπρος είναι καθαρή. Εδέχθη και δέχεται ελέγχους για το ξέπλυμα», δηλώνει ο Στεφάνου.-
 Επιτέλους πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος εναντίον της Κύπρου, από συγκεκριμένους κύκλους διεθνώς, περί δήθεν ξεπλύματος βρόμικου χρήματος στο νησί, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.
 
Ερωτηθείς κατά πόσον η Κυβέρνηση είναι πρόθυμη να δεχθεί έλεγχο από ευρωπαϊκό κλιμάκιο όσον αφορά στο θέμα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία δεν αρνήθηκε ποτέ έλεγχο/αξιολόγηση από τους εντεταλμένους οργανισμούς και από τις εντεταλμένες επιτροπές, είτε διεθνείς είτε της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είτε του Συμβουλίου της Ευρώπης είτε άλλων οργανισμών όπως κάνουν και σε άλλες χώρες».
 
Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Εκπρόσωπος ανέφερε συγκεκριμένα ότι «τέτοιοι έλεγχοι έχουν γίνει και πρόσφατα και πιο παλιά» φέροντας ως παράδειγμα «τον έλεγχο/αξιολόγηση που έχει κάνει η Moneyval τον Νοέμβριο του 2011», κατά τον οποίον, όπως είπε, «η Κύπρος έχει πάρει πολύ καλή αξιολόγηση».
 
Ο κ. Στεφάνου ανέφερε, επίσης, ότι η Κύπρος έχει υιοθετήσει και εφαρμόζει τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς νόμους για την αντιμετώπιση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
 
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ακόμη ότι «κλιμάκιο του ΔΝΤ, μέσα στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης που γινόταν τότε με την Τρόικα, ήρθε στην Κύπρο τον περασμένο Οκτώβριο και έκανε ξανά τη δική του αξιολόγηση», προσθέτοντας ότι κατά την αξιολόγηση  «η Κύπρος πήρε πολύ καλή βαθμολογία».
 
Όπως είπε, «το κλιμάκιο πρότεινε πέντε πράγματα για επουσιώδη ζητήματα, τα οποία η Κύπρος όχι απλά τα υιοθέτησε, ήδη τα έχει κάνει νόμο. Άρα», συνέχισε, « η θέληση, η βούληση της Κύπρου για τα ζητήματα καταπολέμησης βρόμικου χρήματος είναι δεδομένη, οι πράξεις της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι επίσης δεδομένες, τις κάνουμε με διαφάνεια, παίρνουμε πολύ καλές αξιολογήσεις».
 
«Επιτέλους πρέπει να σταματήσει αυτός ο πόλεμος που συγκεκριμένοι κύκλοι κάνουν διεθνώς σε βάρος της Κύπρου περί δήθεν ξεπλύματος βρόμικου χρήματος στην Κύπρο», κατέληξε.
 
Εξάλλου, κληθείς να σχολιάσει την πρόθεση του πρώην προέδρου της Λαϊκής Τράπεζας Ανδρέα Βγενόπουλου να κινηθεί νομικά εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας σε σχέση με την κρατικοποίηση της Λαϊκής, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «τέτοιου είδους ζητήματα τα χειρίζεται η Νομική Υπηρεσία».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"