ΑΚΕΛ: Ο Πρόεδρος απάντησε τεκμηριωμένα στην κριτική

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στη διάσκεψη Τύπου, ανέλυσε τις εξελίξεις στο Κυπριακό και απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης κατά τρόπο «ολοκληρωμένο και τεκμηριωμένο», δήλωσε το απόγευμα σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο ΑΚΕΛ, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Λουκαΐδης, προσθέτοντας πως «μέσα από έναν καθαρό πολιτικό λόγο» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «κατέθεσε θέσεις και επιχειρήματα που επαναβεβαιώνουν τη σταθερότητα, τη συνέπεια και την αξιοπιστία της στρατηγικής και της τακτικής του στο κυπριακό πρόβλημα».

Ο Γιώργος Λουκαΐδης είπε ότι κατά τη σημερινή διάσκεψη Τύπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανάμεσα σε άλλα, «κατέδειξε την τούρκικη αδιαλλαξία και αρνητικότητα, η οποία δεν επιτρέπει αισιοδοξία αναφορικά με τις προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού», τεκμηριώνοντας παράλληλα «την ορθότητα της επιμονής μας στη στρατηγική που χαράχθηκε εδώ και 3,5 δεκαετίες από την πολιτική ηγεσία του τόπου για επιδίωξη λύσης διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνέχισε ο κ. Λουκαΐδης, «τόνισε ότι η συνέπεια της πλευράς μας στο στρατηγικό στόχο και η άσκηση μια πολυεπιπέδης εξωτερικής πολιτικής δημιούργησε τις προϋποθέσεις για τη συγκρότηση ενός ισχυρού πλέγματος συμμαχιών στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο, που αφενός οδήγησαν στην ανατροπή των αρνητικών εντυπώσεων σε βάρος της πλευράς μας και αφετέρου στην άντληση στήριξης στις θέσεις και στους χειρισμούς μας».

Κατέδειξε ταυτόχρονα, πρόσθεσε ο κ. Λουκαΐδης, ότι «θα ήταν καταστροφική μια αλλαγή στρατηγικής, αφού πιθανή στρεψοδικία της πλευράς μας σε σχέση με το συμφωνημένο στόχο θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην οριστικοποίηση της διχοτόμησης που με τη σειρά της θα σημάνει την απαρχή νέων τετελεσμένων και καινούριων δεινών για τον τόπο και το λαό μας». Συνακόλουθα, ο Πρόεδρος «υπογράμμισε ορθά το ασαφές πλαίσιο της πρότασης για μια δήθεν νέα στρατηγική, η οποία παραμένει μέχρι αυτή την ώρα πλήρως απροσδιόριστη», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, για να υποδείξει πως «προφανώς αυτό γίνεται για να αποκρυβούν οι θέσεις και η πολιτική όλων όσοι μεταλλάσσονται και μεταμορφώνονται για να εξυπηρετήσουν μικροκομματικές σκοπιμότητες».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΑΚΕΛ, ο Πρόεδρος «τεκμηρίωσε ότι το Εθνικό Συμβούλιο ενημερώνεται πλήρως και ολοκληρωμένα με τρόπο που ποτέ στο παρελθόν δεν συνέβαινε σε ανάλογο βαθμό».

Παράλληλα, ανέφερε ο κ. Λουκαΐδης, «κατέρριψε τις μυθοπλασίες περί δήθεν υποχωρήσεων της δικής μας πλευράς και κατέδειξε την αλήθεια, που δεν είναι άλλη από τη σημαντική βελτίωση των προνοιών γύρω από ζητήματα για τα οποία ασκείται κριτική, όπως είναι το σύστημα διακυβέρνησης και ο εποικισμός».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «υπογράμμισε και τεκμηρίωσε την από πλευράς του υπεράσπιση των αρχών λύσης του Κυπριακού και τον πλήρη σεβασμό της ομόφωνης απόφασης του Εθνικού Συμβουλίου του Σεπτέμβρη του 2009», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ.

Στη σημερινή διάσκεψη Τύπου ο Πρόεδρος Χριστόφιας, είπε ο κ. Λουκαΐδης, «κατέδειξε ότι η πρόταση για διορισμό διαπραγματευτή μόνο ζημιά θα προκαλέσει στην υπόθεση μας και ότι το μόνο που εξυπηρετεί είναι τις επιδιώξεις κατάληψης της εξουσίας από τον ΔΗΣΥ και τον κ. Αναστασιάδη, μετά και τη δημόσια παραδοχή του ότι δεν τον εμπιστεύεται ο κυπριακός λαός να διαχειρίζεται το Κυπριακό».

«Υπέδειξε ότι δεν πρόκειται να προσέλθει σε οποιαδήποτε μορφής διάσκεψη έξω από τα πλαίσια και τις προϋποθέσεις που έχει εισηγηθεί η πλευρά μας, ούτε υπό τη μορφή που επιθυμεί η τουρκική πλευρά, αλλά ούτε και μέσα από τη συγκαλυμμένη μορφή των διευρυμένων συνομιλιών, όπως διεκδικεί ο ΔΗΣΥ», συνέχισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ.

Τέλος, είπε πως ο Πρόεδρος «υπέδειξε ότι τα περί παρελθοντολογίας αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίες απ’ όλους όσοι είναι έμπλεοι αντιφάσεων, ανακολουθίας και ασυνέπειας». Προφανώς, ανέφερε, «διεκδικούν ως αποκλειστικό τους προνόμιο τις επιλεκτικές μάλιστα αναφορές στο παρελθόν και καμώνονται ότι η ιστορία του Κυπριακού ξεκίνησε με την εκλογή του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας. Ή ακόμα χειρότερα ότι τα όσα προηγήθηκαν διαχρονικά στο Κυπριακό δεν καθορίζουν ή δεν περιορίζουν σε ένα μεγάλο βαθμό τις όποιες επιλογές μας για το σήμερα και το αύριο στη διαχείριση του Κυπριακού».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"