Χριστόφιας: «Ξένοι ηγέτες δεν διανοούνται την Κύπρο χωρίς εμένα Πρόεδρο».

Έπεισε, είπε, ότι θέλει να λύσει το Κυπριακό – Άφησε αιχμές για παραχωρήσεις προηγούμενων Προέδρων, λέγοντας πως δεν θα δεχθεί να είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος - Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επαναδιεκδικήσει την Προεδρία.

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Προέδρου Χριστόφια κατά τα χθεσινή δημοσιογραφική συνέντευξη για το Κυπριακό, ότι «υπάρχουν ξένοι ηγέτες – τονίζοντας ότι δεν είναι κομμουνιστές – οι οποίοι δεν μπορούν να φανταστούν την Κύπρο χωρίς τον Χριστόφια Πρόεδρο».

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας απαντούσε σε ερώτηση αν θα διεκδικήσει την προεδρία το 2013, επαναλαμβάνοντας ότι οι αποφάσεις του θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις στο κυπριακό, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι θα δώσει βαρύτητα στο τι θα πει το ΑΚΕΛ μετά τις διαβουλεύσεις του με τα υπόλοιπα κόμματα.

Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος δήλωσε πως έχει πείσει τον διεθνή παράγοντα ότι θέλει να λύσει το Κυπριακό και για αυτόν το λόγο Ευρωπαίοι εταίροι τον παρακινούν να επαναδιεκδικήσει την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Κληθείς να αναφέρει ποιοι από τους ξένους τον παρακινούν να επαναδιεκδικήσει την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο Δημήτρης Χριστόφιας ανέφερε πως στο χώρο του διεθνούς παράγοντα «έχουμε πετύχει να κερδίσουμε τις συμπάθειες για την Κύπρο». Ο κ. Χριστόφιας δήλωσε πως οι Πρόεδροι έρχονται και απέρχονται, και διερωτήθηκε αν το Κυπριακό θα μείνει άλυτο για πολλά χρόνια ακόμα και αν μείνει άλυτο ποιες θα είναι οι επιπτώσεις.

«Εδώ είναι η έγνοια και την καταλαβαίνουν αυτή την έγνοια και οι ξένοι και επειδή εγώ έχω καλό αυτί και στις ανησυχίες των ξένων και έχουν και εκείνοι καλό αυτί σε ότι αφορά στις δικές μου διαβεβαιώσεις και τις προσπάθειες μας για επίλυση του Κυπριακού, έχουμε πείσει ότι θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα», είπε.

Δριμύ κατηγορώ έναντι των επικριτών

Ο Δημήτρης Χριστόφιας απάντησε με σκληρή γλώσσα στα όσα του καταλογίζονται για τους χειρισμούς του στο κυπριακό. Μίλησε για μεταλλάξεις πολιτικών προσώπων εν όψει των προεδρικών εκλογών, σε σημείο, όπως είπε, αμφισβήτησης του Προέδρου. «Δέχομαι χαστούκια», δήλωσε με έμφαση, «γιατί είμαι συνεπής και αυτό που κάνουν κάποιοι είναι εμπαιγμός».

«Δεν μπορεί», είπε «να είμαι ο αποδιοπομπαίος τράγος, να παραμένω συνεπής σε δεσμεύσεις προηγούμενων προέδρων και να δέχομαι εξαντλητική κριτική».
Έκανε μάλιστα λόγο για πλύση εγκεφάλου των πολιτών, καθώς όπως είπε, ο κόσμος δεν αποδέχεται τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία».

Σε ότι αφορά την πορεία των συνομιλιών, ο Πρόεδρος τόνισε ότι διαφαίνεται στασιμότητα και κατηγόρησε Τ/κ και τουρκική πλευρά για αδιάλλακτη στάση.
Κατά την ομιλία του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άφησε επίσης αιχμές εναντίον προηγούμενων κυβερνήσεων σε σχέση με θέσεις στο κυπριακό. Ο Δημήτρης Χριστόφιας τόνισε πως αν συνεχιστούν οι αστήρικτες κατηγορίες οι οποίες προσάπτονται στον ίδιο για απαράδεκτες δήθεν υποχωρήσεις, θα υποχρεωθεί να αναφερθεί σε ιδέες και παραχωρήσεις που έγιναν πριν από την δική του Προεδρία. «Και μην μας πουν ότι θέλουμε να φορτώσουμε ευθύνες στους προηγούμενους Προέδρους», πρόσθεσε.

«Η αναζήτηση και η αυτοκριτική στάση έναντι τυχόν δικών μας παραλείψεων», σημείωσε ο Πρόεδρος, «αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση μιας σωστής και τεκμηριωμένης εκτίμησης της ιστορικής μας πορείας. Θα μπορούσαμε για παράδειγμα να αναφερθούμε στο παράδειγμα του 1992. Τότε ενώ βρισκόμασταν στο σημείο να είναι ο Ντενκτάς στη γωνιά και ο Γενικός Γραμματέας να εισηγείται στο Συμβούλιο Ασφαλείας τη λήψη μέτρων, ενταφιάστηκαν οι Ιδέες Γκάλι χάριν ποιου; Χάριν της προεδρικής καρέκλας. Αυτό επαναλήφθηκε και αργότερα με την πολιτική της «πυραυλολογίας» και της «ηφαιστειολογίας», που κορυφώθηκε με το φιάσκο των S-300 και οδήγησε τελικά στο Σχέδιο Ανάν. Στον καταρτισμό του Σχεδίου Ανάν δεν ήταν αμέτοχη και η δική μας πλευρά. Μιλώ για την περίοδο 2001-2002», κατέληξε.

Θα υπερασπιστεί την υστεροφημία του

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας σημείωσε πως δεν έχει ιδεολογικές αγκυλώσεις στην προσέγγιση του για λύση του Κυπριακού, και πως έγνοια και φιλοσοφία του είναι πώς απαλλάσσεται η Κύπρος από την κατοχή και πώς επανενώνεται ο τόπος και ο λαός. Εκανε λόγο για πλύση εγκεφάλου του λαού αλλά και για εμπαιγμό του από κόμματα και πολιτικούς, οι οποίοι μέχρι χθες αγωνίζονταν να πείσουν για λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας και σήμερα μεταλλάσσονται.

Επίσης, δήλωσε πως θα υπερασπιστεί τον εαυτό του και την υστεροφημία του αν συνεχιστεί ο πόλεμος κατά του προσώπου του με «αναλήθειες και διαστρεβλώσεις», λέγοντας πως δεν μπορεί να είναι ο ίδιος ο αποδιοπομπαίος τράγος της προσπάθειας για επίλυση του Κυπριακού.
Οπως σημείωσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, δεν επιθυμεί να λύσει το Κυπριακό για χάριν της υστεροφημίας του, αλλά για χάριν των συμφερόντων του λαού μας Ε/κ και Τ/κ. Λέγοντας πως δεν είναι ανάγκη να πει ποιοι και πόσοι του λένε να επαναδιεκδικήσει, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι κάποιοι του αναφέρουν ότι «δεν μπορούμε να φανταστούμε την Κύπρος δίχως τη δική σου
Προεδρία. Υπάρχουν τέτοιοι και ξέρετε ότι αυτοί δεν είναι κομμουνιστές, στην ΕΕ», πρόσθεσε.

«Προσπαθώ μέχρις εσχάτων»
Η εισαγωγική ομιλία του Προέδρου κινήθηκε στο πλαίσιο των ολοήμερων συνεδριών του εθνικού συμβουλίου, απαντώντας σημείο προς σημείο σε αυτά, για τα οποία τον κατηγορούν. Αναφέρθηκε σε «απογοητευτική εικόνα» του Εθνικού Συμβουλίου στις 15, 17 Φεβρουαρίου καθώς και στις 7 Μαρτίου.
Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στα όσα έχουν κατά καιρούς έχουν λεχθεί περί δικών του "μονολόγων και ενόχλησης" του από τις επικρίσεις, λέγοντας ότι η σύνοδος του Εθνικού ήταν τετραήμερη για να έχουν απεριόριστο χρόνο οι ηγέτες και εκπρόσωποι των κομμάτων να αναλύσουν τις θέσεις τους.
«Ο δημοκρατικός διάλογος δεν διασφαλίζεται από μονολόγους εκείνων που διαφωνούν, ούτε σημαίνει να κατηγορείται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να μην έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του», τόνισε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

Το εθνικό συμβούλιο είναι ενήμερο για όλα τα έγγραφα που κατατέθηκαν καθώς και τα έγγραφα των συγκλίσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος, προσθέτωντας ότι «παρόλα αυτά μου προσάπτονται κατηγορίες για ελλιπή ενημέρωση. Δεν με ενοχλούν οι επικρίσεις».

«Προσπαθώ μέχρις εσχάτων να πετύχουμε κοινές θέσεις και συναντίληψη», είπε ο Πρόεδρος. «Το Εθνικό προσπαθεί να επιβάλει το τις θέσεις του στον Πρόεδρο διαφορετικά απειλούν ότι θα πάρουμε απόφαση να σε ακυρώνουμε». Ο πρόεδρος δεν μπορεί να ακολουθήσει αυτή την τακτική διότι πρέπει να διασφαλίσει τους θεσμούς, ανέφερε ο κ. Χριστόφιας, τονίζοντας ότι ο ρόλος του Εθνικού είναι συμβουλευτικός και δεν δεσμεύει τον Πρόεδρο να ακολουθήσει.

Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στην ΔΔΟ όπως αυτή συμφωνήθηκε από το 1977 μεταξύ Μακαρίου –Ντεκτάς. Έκτοτε, επαναβεβαιώθηκε από όλους τους Προέδρους, είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.
Η ομοσπονδιακή Κύπρος θα έχει μια και μόνη κυριαρχία, ιθαγένεια και διεθνή προσωπικότητα .
«Είχε ζητηθεί από το Εθνικό να γίνει εις βάθος συζήτηση των εννοιών» είπε ο Πρόεδρος, προσθέτοντας ότι ο ίδιος το έκανε, η πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων όμως «δεν κατέθεσε απόψεις πάνω σε αυτά τα θέματα».

Ο πρόεδρος ανέφερε ότι το 1992 ο Ντεκτάς ήταν στη γωνία και ο ΓΓ εισηγείτο στο Σ.Α τη λήψη μέτρων . "Τότε όμως οι ιδέες Γκάλι ενταφιάστηκαν χάριν προεδρολογίας", είπε ο Πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «αυτό επαναλήφθηκε και αργότερα με την πολιτική της πυραυλολογίας και της ηφεστολογίας που κορυφώθηκε με το φιάσκο των S300 που οδήγησε στο σχέδιο ΑΝΑΝ»
«Πετύχαμε, ο Ταλατ να αναγνωρίσει το 4 προς 1. Διασφαλίζουμε ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή της δημογραφικής δομής», είπε ο πρόεδρος.

Ο πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι ισχυροποιήσαμε τη θέση μας διεθνώς, με την οριοθέτηση της ΑΟΖ και τις διαδικασίες των ερευνητικών γεωτρήσεων.
Αναφορικά με τον διαπραγματευτή της ε/κ πλευράς, ο Πρόεδρος είπε μεταξύ άλλων ότι θα δοθούν λανθασμένα μηνύματα αν αλλάξουμε συνομιλητή και θα δικαιώσουμε την Τουρκία «ότι τάχα κωλυσιεργούμε».

Ο Πρόεδρος, κλείνοντας την ομιλία του διερωτήθηκε "ποιον εξυπηρετεί η εικόνα μιας αποδυναμωμένης και κατακερματισμένης ε/κ πλευράς», αναφερόμενος στην εικόνα που παρουσιάζει το εσωτερικό μέτωπο.

O Πρόεδρος Χριστόφιας δήλωσε πως δεν έχει ιδεολογικές αγκυλώσεις στην προσέγγιση του για λύση του Κυπριακού, και πως έγνοια και φιλοσοφία του είναι πώς απαλλάσσεται η Κύπρος από την κατοχή και πώς επανενώνεται ο τόπος και ο λαός. Εκανε λόγο για πλύση εγκεφάλου του λαού αλλά και για εμπαιγμό του από κόμματα και πολιτικούς, οι οποίοι μέχρι χθες αγωνίζονταν να πείσουν για λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας και σήμερα μεταλλάσσονται.

Επίσης, δήλωσε πως θα υπερασπιστεί τον εαυτό του και την υστεροφημία του αν συνεχιστεί ο πόλεμος κατά του προσώπου του με «αναλήθειες και διαστρεβλώσεις», λέγοντας πως δεν μπορεί να είναι ο ίδιος ο αποδιοπομπαίος τράγος της προσπάθειας για επίλυση του Κυπριακού.
Κληθείς να δώσει παραδείγματα δικών του χειρισμών στο Κυπριακό τους οποίους κρίνει εκ των υστέρων λανθασμένους, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε πως αυτή δεν είναι η ώρα για να κάνει εκτίμηση της δικής του Προεδρίας στο σύνολο της, καθώς αυτό θα γίνει στο τέλος του χρόνου. «Αν χρειάζεται να κάνω αυτοκριτική θα την κάνω, δεν χρειάζεται να στείλω τώρα μηνύματα στον κ. Ερογλου πού έχω κάνει λάθη, και στην Τουρκία πού έχω κάνει λάθη», είπε.

Ερωτηθείς αν η ΕΕ συμφωνεί με την εισήγηση για παραχώρηση των τεσσάρων ελευθεριών σε Τούρκους πολίτες μετά τη λύση του Κυπριακού και αν θα διαβουλευτεί για αυτό με την Ελλάδα η την Τουρκία, είπε ότι για τις τέσσερις ελευθερίες για τους Τούρκους υπηκόους θα διαβουλευτεί με την Ελλάδα. «Διαβούλευση η οποία έγινε από προηγούμενους Προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας», είπε και επικαλούμενος αναφορά διακεκριμένου νομικού ανέφερε ότι πρώην Πρόεδρος έχει συμφωνήσει αυτό το θέμα με την Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας εξήγησε πως για το θέμα αυτό χρειάζεται συγκατάθεση της Ελλάδας. «Περιορίζουμε την Τουρκία αλλά και μέσα από την ελλαδική συγκατάθεση. Αν δεν υπάρχει συγκατάθεση από την Ελλάδα δεν υπάρχει τέτοιο θέμα», είπε.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, είπε πως η προσέγγιση του στο Κυπριακό δεν είναι ιδεολογική αλλά καθαρά πολιτική. Διερωτήθηκε αν θέλουμε χαλαρή ομοσπονδία, ή μια ομοσπονδία, στην οποία η κεντρική Κυβέρνηση κέκτηται τέτοιων εξουσιών ώστε να διασφαλίζεται η ενότητα του κράτους, των θεσμών και του λαού. «Αυτή», όπως είπε, «είναι μια διαχρονική θέση της ε/κ πλευράς. Να μην με κατηγορούν κάποιοι ότι παραβιάζω αρχές ή παραβιάζω θέσεις ή είμαι υπερσυγκεντρωτικός ή ότι έχω ιδεολογικές αγκυλώσεις γιατί έχω προσπαθήσει αυτή τη θέση τη διαχρονική της ε/κ πλευράς να τη διασφαλίσω μέσα από τις συνομιλίες και ευτυχώς τα καταφέραμε».

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας σημείωσε ότι ο Ντερβίς Έρογλου επιθυμεί πιο χαλαρή και από την χαλαρή ομοσπονδία, και θέλει ουσιαστικά να οδηγηθούμε στα πρόθυρα της συνομοσπονδίας. «Αυτό πρέπει να το κρίνουν όλοι, εγώ εμμένω ότι αυτά στα οποία έχουμε καταλήξει με τον κ. Ταλάτ εξυπηρετούν την ενότητα του κράτους, του λαού και των θεσμών και επιμένω σε αυτά». Παράλληλα διερωτήθηκε τι σημαίνει ιδεολογικές αγκυλώσεις. «Το ότι υπήρχε στη Σοβιετική Ενωση μια ισχυρή κεντρική εξουσία; Το θέμα μας είναι αν θα είναι σοσιαλιστικό το κράτος ή αν θα είναι χαλαρό νεοφιλελεύθερο και λοιπά; Το θέμα μας είναι να απαλλαγούμε από την κατοχή, γιατί έχουμε να κάνουμε με την Τουρκία, με τους φίλους μας τους Τ/κ και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η λύση θα πρέπει να εγγυάται την ενότητα του κράτους και του λαού.

«Μια είναι η φιλοσοφία η δική μου: Πώς η Κύπρος απαλλάσσεται από την κατοχή, επανενώνεται και ο κυπριακός λαός απ’ εκεί και πέρα ας αποφασίσει ποιο θα είναι το σύστημα το οποίο θα ακολουθήσει», είπε.
Ερωτηθείς αν έχει διεξαχθεί δημοσκόπηση για το αν θέλει η ε/κ πλευρά την ομοσπονδιακή λύση, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε πως αν πάμε σε ομαλές συνθήκες προ του ‘60, «ούτε εγώ θέλω την ομοσπονδία. Μιλάμε για ομοσπονδία μόνο μετά από μια καταστροφή, μετά που το 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι υπό κατοχή. Είπα ότι είναι οδυνηρή η λύση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, και αν δεν το καταλάβουμε ως λαός τότε θα μας μείνει η διχοτόμηση, είναι απλό το ζήτημα», είπε.

Αυτή την ώρα που δεν έχει κάτι το συγκεκριμένο ενώπιον του ο κυπριακός λαός, σε ότι αφορά σε μια συμφωνία στο Κυπριακό, είναι φυσικό όταν τον ρωτήσεις να πει ότι δεν την θέλει τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, είπε και πρόσθεσε πως όταν τεθούμε προ των ευθυνών μας, τότε είναι που μετρά για μένα τι θέλει ο κυπριακός λαός.

Ερωτηθείς γιατί δεν αποδέχεται την πρόταση του ΔΗΣΥ για διεύρυνση των συνομιλιών ώστε να καθίσει στο τραπέζι και η Τουρκία, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε πως δεν την αποδέχεται κανείς αυτή την πρόταση, εκτός από τον ΔΗΣΥ.
Ο Πρόεδρος είπε πως η Τουρκία θέλει τη διεξαγωγή μιας τετραμερούς διάσκεψης με τη συμμετοχή των δύο κοινοτήτων, ως ανεξάρτητα κράτη.

«Είναι λανθασμένη αυτή η εισήγηση και δεν μπορώ να την δεχτώ», είπε και πρόσθεσε πως «θα οδηγηθούμε σε αυτό που θέλει η Τουρκία, η οποία πιέζει και τον ΓΓ του ΟΗΕ για να κάνει».
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με τις δεσμεύσεις των υποψηφίων Προέδρων, είπε πως ο ίδιος προσωπικά βασανίζεται διότι εμμένει να είναι συνεπέστατος στις δεσμεύσεις που ανέλαβαν όλοι οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας μέχρι τώρα στο Κυπριακό. «Παρόλο που όλοι οι άλλοι έχουν στραφεί εναντίον στο τέλος της ημέρας για λόγους δικούς τους», είπε.

Εγώ επιμένω, συνέχισε, «και δέχομαι αυτή τη σκληρή και εξοντωτική κριτική. Τι άλλο να κάνω δηλαδή», διερωτήθηκε και πρόσθεσε πως όταν ο κόσμος δέχεται καθημερινά πλύση εγκεφάλου και του λένε τα κόμματα του «μακριά από τον Χριστόφια, μακριά από τούτη τη πολιτική, από τη διζωνική ομοσπονδία, τι να σου κάμει ο απλός ο κόσμος», διερωτήθηκε.

«Είναι εμπαιγμός να αγωνίζεσαι να πείσεις τον κόσμο για μια λύση ως εχτές και σήμερα να μεταλλάσσεσαι, να γίνεσαι άλλο κόμμα να γίνεσαι άλλος άνθρωπος», είπε και αναφέρθηκε στο 1992 και τις ιδέες Γκάλι όταν ο ΔΗΣΥ τις στήριζε για τέσσερα χρόνια και «την ώρα που βάλαμε τον Ντενκτάς στη γωνιά είπαν όχι, θα τις ενταφιάσουμε. Το 1998 τα ίδια, το 2003 τα ίδια, πού είναι οι πύραυλοι, πού είναι τα λεφτά του κυπριακού λαού; Οι πύραυλοι αυτή τη στιγμή είναι ανενεργοί, χάριν ποιου; Χάριν της λύσης του Κυπριακού; Γιατί έλεγαν τότε ότι θα υποχρεώσουμε την Τουρκία να κάτσει στο τραπέζι και να συναινέσει κλπ. Υποχρεώσαμε την; Ηρτε μας το Σχέδιο Ανάν. Δόξα σοι ο Θεός», είπε.

«Αυτό είναι εμπαιγμός του κυπριακού λαού αλλά όχι απ’ εμένα. Εγώ δέχομαι τόσα χαστούκια διότι μένω συνεπής, συνεπέστατος, σε όσα έχω υποσχεθεί στον κυπριακό λαό για τη λύση του Κυπριακού και θα μείνω ως το τέλος, όποιο και να είναι το τίμημα», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς γιατί δεν δίνει στη δημοσιότητα τις θέσεις των κομμάτων στο Εθνικό Συμβούλιο, είπε πως δεν θέλει να υποσχεθεί πως θα δώσει τις θέσεις όλων των κομμάτων στη δημοσιότητα.
Είπε πως τις θέσεις των κομμάτων και του Προέδρου τις έχει ακούσει ο κόσμος, αλλά εκείνο που δεν έχει ακούσει είναι τις δεσμεύσεις των προηγούμενων Προέδρων. «Και δεν δεσμεύομαι ότι αν συνεχιστεί αυτός ο πόλεμος κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας με τόσες αναλήθειες και με τόσες διαστρεβλώσεις, δεν θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Ο καθένας έχει και το δικαίωμα να υπερασπιστεί την υστεροφημία του. Δεν μπορεί να είμαι ο αποδιοπομπαίος τράγος εγώ της υπόθεσης, της προσπάθειας για επίλυση του Κυπριακού. Σε καμιά απολύτως περίπτωση και δεν θα το επιτρέψω αυτό το πράγμα», ανέφερε.

Ερωτηθείς αν έχει αποστείλει πριν από δύο χρόνια επιστολή στον ΓΓ του ΟΗΕ για την Αμμόχωστο, και αν πήρε απάντηση από τον ΓΓ, ο Πρόεδρος Χριστόφιας απάντησε: «Ειλικρινά οϊμέ. Βεβαίως έστειλα επιστολή στον ΓΓ και βεβαίως πήρα απάντηση από τον ΓΓ, η οποία απάντηση λέει ότι στα πλαίσια της λύσης του Κυπριακού θα διευθετηθεί και το θέμα της Αμμοχώστου».

«Στο τέλος της ημέρας, λυπούμαι να παρατηρήσω ότι αμφισβητούμε τα πάντα. Εκανα τόσα όσα κανένας άλλος δεν έκανε για την Αμμόχωστο και στο τέλος θα ακούσουμε και το ευχαριστώ με αυτό τον τρόπο. Δεν θέλω ευχαριστώ αλλά τουλάχιστον λίγο σεβασμό τον απαιτώ», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"