Πρόταση ΔΗΣΥ για μερική αποκρατικοποίηση της ΑΗΚ

Τη μερική αποκρατικοποίηση της ΑΗΚ και παράλληλα την προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή προτείνει ο ΔΗΣΥ δια του Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Χάρη Γεωργιάδη.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «ως πολιτεία και κοινωνία πρέπει να αντιληφθούμε ότι το μοντέλο λειτουργίας της ΑΗΚ ως κρατικός οργανισμός και το μονοπώλιο έχει φτάσει στα όρια του». 

Υπέδειξε παράλληλα ότι για να έχει η Κύπρος φθηνότερη ενέργεια αλλά και για να διασφαλιστεί το ικανότατο στελεχιακό δυναμικό της ΑΗΚ και η προοπτική του οργανισμού, θα πρέπει το κράτος να προχωρήσει στη μερική αποκρατικοποίηση της ΑΗΚ και στην προσέλκυση ενός στρατηγικού επενδυτή.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, σημείωσε ότι ο στρατηγικός επενδυτής θα προσφέρει κεφάλαια στην ΑΗΚ καθώς και τη σύγχρονη διοίκηση μακριά από κυβερνητικές, κομματικές εξαρτήσεις και μακριά από τα βαρίδια του κρατισμού. 

«Το βασικότερο κίνητρο», είπε, « είναι να δικαιούνται οι πιθανοί νέοι παίχτες στην αγορά ενέργειας να εισάγουν και να χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο που είναι το φθηνότερο καύσιμο». Πρόσθεσε ότι αυτό από μόνο του θα είναι ένα επαρκές κίνητρο. 

Καταλήγοντας επισήμανε ότι ένας ολοκληρωμένος ενεργειακός σχεδιασμός θα πρέπει ξεκινήσει από την αλλαγή στη δομή, στο καθεστώς και στη λειτουργία της ΑΗΚ για να μπορεί ο Οργανισμός να θωρακιστεί και να εξυπηρετεί με ανταγωνιστικές τιμές τους καταναλωτές.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραξικόπημα στην Ταϊλάνδη

Μπάιντεν: Παίχτης-κλειδί η Κύπρος στην Αν. Μεσόγειο

Περιφερειακός ηγέτης η Κύπρος με τη λύση