Σφραγίδα Eurogroup στα 3 δις του κυπριακού προγράμματος

Σφραγίδα  Eurogroup στα 3 δις του κυπριακού προγράμματοςΒρυξέλλες: Την προσεχή Δευτέρα 13 Μαΐου, το Eurogroup αναμένεται να σφραγίσει και τυπικά την εκταμίευση των πρώτων δόσεων του κυπριακού προγράμματος, ύψους 3 δις ευρώ. Πηγή της Ε.Ε., η οποία μίλησε υπό τον όρο τήρησης της ανωνυμίας της, ανέφερε ότι την προσεχή Δευτέρα θα διεξαχθεί συζήτηση για την πορεία του κυπριακού προγράμματος, «υπό μορφή ενημέρωσης».

Πρόσθεσε ότι θα ληφθεί απόφαση για την εκταμίευση των πρώτων δόσεων, συνολικού ύψους 3 δις, οι οποίες σύμφωνα με άλλες αρμόδιες κοινοτικές πηγές, θα δοθούν στα μέσα Μαΐου (2 δις) και στα τέλη Ιουνίου (1 δις).

Ο επίσημος της Ε.Ε. σημείωσε ότι οι άμεσες προτεραιότητες είναι ξεκάθαρες και παρέπεμψε στην αναδιάρθρωση τραπεζών και στη σταδιακή άρση των περιορισμών για τη διακίνηση κεφαλαίων.

Για τους περιορισμούς στη διακίνηση των κεφαλαίων ανέφερε ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα άρσης τους. Ωστόσο, όπως είπε, έχει αρχίσει σταδιακά η μείωση των περιορισμών και των διοικητικών διατυπώσεων, ενώ η οριστική εξάλειψή τους θα γίνει όταν ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση των τραπεζών.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η Μόσχα επιβεβαίωσε και διά επιστολής προς τη Λευκωσία την τροποποίηση των όρων του δανείου για τα 2,5 δις ευρώ, καθώς και τη μείωση του επιτοκίου του, κάτι που ικανοποιεί τις Βρυξέλλες.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι στη διάρκεια της συνεδρίας της προσεχούς Δευτέρας, ο νέος υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Χάρης Γεωργιάδης, θα έχει την ευκαιρία να αναφερθεί στις προτεραιότητες της κυβέρνησης Αναστασιάδη.

Στη συνεδρία του Eurogroup αναμένεται και η εκταμίευση των δύο επόμενων δόσεων προς την Ελλάδα συνολικού ύψους 7,4 δις ευρώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"