Cytavision: No problem


Μετά τις οδηγίες της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης ότι πρέπει δύο κανάλια Cytavision που προσφέρονται στην ομώνυμη πλατφόρμα της Cyta να μετοχοποιηθούν, στον Οργανισμό εξετάζουν ποιες είναι οι καλύτερες λύσεις, που θα οδηγήσουν σε έξοδο από το πρόβλημα με το χαμηλότερο κόστος χρόνου και κόπου.

Αρχικά πάντως στη Cyta τονίζουν και ξεκαθαρίζουν ότι το ζήτημα αφορά μόνο δύο τηλεοπτικά κανάλια της πλατφόρμας και όχι ολόκληρο το συνδρομητικό πακέτο, όπως εσφαλμένα δημοσίευσαν ορισμένα ΜΜΕ. Παράλληλα, σημειώνεται από πηγές στη Cyta ότι το θέμα θα διευθετηθεί άμεσα και δίχως κανένα πρόβλημα για τους συνδρομητές της πλατφόρμας και ειδικότερα των καναλιών του πακέτου. 
Πάντως, εντός των επόμενων εβδομάδων το θέμα θα ξεκαθαρίσει πλήρως και πληροφορίες του INBNews αναφέρουν πως η Cyta θα επιδιώξει να διατηρήσει το σημερινό status λειτουργίας των καναλιών, αφού οι νομικοί σύμβουλοι της Αρχής θεωρούν πως αυτό είναι νομικά ορθό άρα δύναται να τεκμηριωθεί, επιλύοντας έτσι το ζήτημα που προέκυψε. 
Η εναλλακτική επιλογή αφορά στη μετοχοποίηση των δύο καναλιών της Cytavision (αθλητικού περιεχομένου και παραγωγής εκπομπών) μέσω εταιρειών που βρίσκονται σε συνεργασία με τη Cyta ή άλλων νομικών/φυσικών προσώπων που βρίσκονται κοντά στον Οργανισμό. Εξάλλου, υπάρχει και η επιλογή που προσφέρει το ΧΑΚ για δημόσια έκδοση των μετοχών που χρειάζεται για τα κανάλια της Cytavision. Το συγκεκριμένο ενδεχόμενο τυγχάνει επεξεργασίας και παρά το ότι δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες εφαρμογής ως επιλογή, αποτελεί μια οργανωμένη και σίγουρη λύση. 
Deal για Europa League 
Μετά την εξασφάλιση του μεγάλου πακέτου για το Champions League και το Europa League θα βρίσκεται στην "κατοχή" της Cytavision για την περίοδο 2012-15. Σημειώνεται ότι και φέτος η πλατφόρμα έχει τα δικαιώματα όλων των αγώνων της διοργάνωσης πλην ενός που υποχρεωτικά είναι ανοικτής ζώνης και θα προβάλλεται από το ΡΙΚ, όπως γινόταν έως τώρα. Εξάλλου, τα νέα πακέτα για το Europa League είναι πλέον τρία και όχι δύο όπως σήμερα και η Cytavision τα εξασφάλισε, ενώ στον Οργανισμό τονίζουν πως οι τιμές για προσφορές στην UEFA έχουν πέσει ελέω οικονομικών συγκυριών. 
Η Cytavision μάλιστα είναι διατεθειμένη να "μεταπουλήσει" ορισμένους αγώνες του Europa League σε κανάλια ανοικτής προβολής, ούτως ώστε να επωφεληθούν και οι σταθμοί και το κοινό και βέβαια η ίδια η πλατφόρμα. Εξελίξεις εντός των επόμενων μηνών. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"