Στεφάνου: Ο Χριστόφιας αποκατέστησε την αξιοπιστία της Κύπρου

Απάντηση στις δηλώσεις Νίκου Αναστασιάδη

Η Κύπρος, με την πολιτική του Προέδρου Χριστόφια, αποκατέστησε την αξιοπιστία της και έπεισε τη διεθνή κοινότητα ότι οι Ελληνοκύπριοι θέλουν και αγωνίζονται για τη λύση του Κυπριακού, όπως δήλωσε χθες το απόγευμα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, απαντώντας σε σχετικές αναφορές του Προέδρου του ΔΗΣΥ, Νίκου Αναστασιάδη.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Στεφάνου απάντησε στα όσα έχει πει ο κ. Αναστασιάδης κατά της Κυβέρνησης Χριστόφια και που αφορούν το Εθνικό Συμβούλιο, τους θεσμούς και τις βασικές αρχές της Δημοκρατίας, την ενάσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και για το Κυπριακό, για το οποίο, όπως ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ''ο κ. Αναστασιάδης βιάστηκε να κηρύξει αδιέξοδο''.

''Ακολουθήθηκε πολιτική, λέει (ο κ. Αναστασιάδης), που δεν επέτρεψε τις πιέσεις πάνω στην Τουρκία. Αυτήν τη φορά, βέβαια, ο κ. Αναστασιάδης, προφανώς γιατί δεν τον βολεύει η συγκυρία εν όψει προεδρικών εκλογών'', πρόσθεσε ο Εκπρόσωπος, ''δεν επανέλαβε την πρόταση του ΔΗΣΥ για πρόσκληση της Τουρκίας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, πρόταση την οποία απέρριψαν όλα τα υπόλοιπα κόμματα, ούτε και την πρότασή του ΔΗΣΥ για χαλαρή ομοσπονδία, την οποία μπορεί να αποδεχθεί η Τουρκία και να εκλείψουν οι φόβοι του κ. Αναστασιάδη για αδιέξοδο''.

''Σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες του Προέδρου στο Κυπριακό'', δήλωσε ο κ. Στεφάνου, ''οι σημερινές δηλώσεις τόσο του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης όσο και του Προέδρου της Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δηλώσεις οι οποίες μεταφέρθηκαν σήμερα από την κ. Ρότε, απαντούν σε όσους τον κατηγορούν''.

Για το Εθνικό Συμβούλιο, ο κ. Στεφάνου ανέφερε πως ''ο κ. Αναστασιάδης ισχυρίστηκε και πάλιν ότι το Εθνικό Συμβούλιο δεν συνεδρίασε για οκτώ μήνες και ότι η πολιτική ηγεσία βρίσκεται στο σκοτάδι αναφορικά με την τελευταία συνάντηση στη Γενεύη''.

Οπως είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ''δεν ευσταθεί ότι το Εθνικό Συμβούλιο δεν συνεδρίασε τους τελευταίους οκτώ μήνες''.

''Το Εθνικό Συμβούλιο'', πρόσθεσε ο κ. Στεφάνου, ''συνεδρίασε το τελευταίο διάστημα στις 28 Ιουνίου 2011, τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011 και στις 22 Ιουλίου 2011 και το θέμα των συνεδριάσεων αυτών ήταν η συνάντηση της Γενεύης με το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών''.

''Στη συνεδρία του Ιουνίου'', συνέχισε, ''η πολιτική ηγεσία συζήτησε εν όψει της συνάντησης της Γενεύης και οι συνεδρίες του Ιουλίου έγιναν για ενημέρωση και εκτίμηση των αποτελεσμάτων της συνάντησης της Γενεύης''.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κάλεσε τον κ. Αναστασιάδη ''να διορθώσει τα περί 'τάσης περιφρόνησης του Εθνικού Συμβουλίου' και τα περί 'σκότους' για το τι λέχθηκε στη Γενεύη, όπως ο ίδιος ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε σήμερα.

''Και επειδή ισχυρίζεται ο κ. Αναστασιάδης ότι ο Πρόεδρος, τάχα, δεν διαβουλεύεται με τις πολιτικές δυνάμεις, να του υπενθυμίσω'', τόνισε ο κ. Στεφάνου, ''ότι το τελευταίο διάστημα το Ατυπο Συμβούλιο Αρχηγών συνεδρίασε στις 16 Σεπτεμβρίου 2011 με θέμα το φυσικό αέριο, ενώ στις 18 Ιουλίου έγινε η σύσκεψη των κομμάτων με τον Πρόεδρο για την οικονομία''.

''Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας'', δήλωσε ο κ. Στεφάνου, προσθέτοντας πως ''ο κ. Αναστασιάδης μίλησε και για τον εξευτελισμό των θεσμών και περιφρόνηση βασικών αρχών της Δημοκρατίας, ισχυρίστηκε κιόλας ότι ο Πρόεδρος περιφρονεί βασικές αρχές της Δημοκρατίας με 'πρόσχημα το Σύνταγμα', όπως έχει πει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ''.

''Για τον Πρόεδρο και την Κυβέρνηση'', δήλωσε ο κ. Στεφάνου, ''το Σύνταγμα είναι καθοδήγηση και όχι πρόσχημα'' και, ''αν, για τον κ. Αναστασιάδη και την ηγεσία του ΔΗΣΥ, το Σύνταγμα είναι πρόσχημα, αυτό ας το εξηγήσουν στους πολίτες''.

''Και επειδή ο Πρόεδρος σέβεται και καθοδηγείται από το Σύνταγμα'', είπε ο Εκπρόσωπος, ''συνεχίζει τη σκληρή προσπάθεια, μαζί με την Κυβέρνησή του, για αντιμετώπιση των προκλήσεων που εγείρονται ενώπιον της χώρας μας''.

Οπως ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ''σε αυτή την προσπάθεια θέση έχουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις, περιλαμβανομένου και του ΔΗΣΥ'' και ''ας σταματήσει λοιπόν ο κ. Αναστασιάδης και η ηγεσία του ΔΗΣΥ νυχθημερόν να κατηγορούν και να επικρίνουν τον Πρόεδρο και ας έλθουν και αυτοί στην κοινή προσπάθεια, για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που εγείρονται ενώπιον του τόπου''.

''Σε ό,τι αφορά την καταρράκωση των θεσμών και ειδικά του θεσμού της Προεδρίας'', δήλωσε ο κ. Στεφάνου, ''θα ήταν καλό η ηγεσία του ΔΗΣΥ να κάνει μια ενδοσκόπηση για τα όσα έχει κατηγορήσει και τα όσα έχει πει για την Προεδρία και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και για το πόσο σέβεται τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας''.

''Χαρακτηριστικό παράδειγμα'', πρόσθεσε ο Εκπρόσωπος, ''είναι ότι ο κ. Αναστασιάδης δήλωνε πρόσφατα ότι 'ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ψεύδεται' και επίσης ο κ. Αναστασιάδης μίλησε ξανά για ιδεοληψίες, για δειλία και άλλα πολλά και μίλησε για εμπλοκή των αμερικανικών και ισραηλινών συμφερόντων στην άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας''.

''Για τη δειλία που ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης'', είπε ο κ. Στεφάνου, ''να θυμίσουμε κάτι που, ασφαλώς, γνωρίζουν όλοι οι πολίτες: Είναι η Κυβέρνηση Χριστόφια που προχώρησε στη συμφωνία για την ΑΟΖ με το Ισραήλ, είναι η Κυβέρνηση Χριστόφια που υπέγραψε τη συμφωνία με τη Noble Energy, είναι η Κυβέρνηση Χριστόφια που προχώρησε στις έρευνες για φυσικό αέριο και είναι η Κυβέρνηση Χριστόφια που προχώρησε στην ερευνητική γεώτρηση''.

''Μια Κυβέρνηση που χαρακτηρίζεται από δειλία'', συνέχισε ο Εκπρόσωπος, ''δεν κάνει αυτά τα συγκεκριμένα και πολύ θαρραλέα βήματα, που αποβαίνουν σε όφελος του εθνικού συμφέροντος''.

''Σε ό,τι αφορά στις ιδεοληψίες'', δήλωσε ο κ. Στεφάνου, ''στον κ. Αναστασιάδη απαντούν τόσο η ανάπτυξη των σχέσεων της Κύπρου με το Ισραήλ -ανάπτυξη για την οποίαν η Κυβέρνηση Χριστόφια εργάζεται- όσο και η εμπλοκή των αμερικανικών συμφερόντων στο θέμα του φυσικού αερίου, που επίσης είναι μια απάντηση στον κ. Αναστασιάδη''.

''Για την υπεράσπιση δε των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, ας ξαναδιαβάσει η ηγεσία του ΔΗΣΥ τις αντιδράσεις σημαντικών χωρών του πλανήτη, στις απειλές και τις προκλήσεις της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου'', τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

''Ενας αντικειμενικός κριτής'', συνέχισε ο κ. Στεφάνου, ''μπορεί να καταλάβει και να αναγνωρίζει πόσο σημαντική δουλειά έχει γίνει και σε αυτό τον τομέα από τον Πρόεδρο και την Κυβέρνηση''.

Οπως ανέφερε ο κ. Στεφάνου, ''η Κυβέρνηση εφαρμόζει στην πράξη συγκεκριμένη και συγκροτημένη εξωτερική πολιτική, που αποδίδει συγκεκριμένους καρπούς'', ενώ ''η ηγεσία του ΔΗΣΥ το μόνο που κάνει είναι να ισοπεδώνει και να μηδενίζει τα πάντα''.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"