Γεωργιανός πέθανε σε κελί, με ψεύτικο όνομα

Γεωργιανός πέθανε σε κελί, με ψεύτικο όνομαΛευκωσία: Τέσσερις αστυφύλακες διώκονται πειθαρχικά για υπόθεση αμέλειας καθήκοντος, που προέκυψε μετά το θάνατο Γεωργιανού στα αστυνομικά κρατητήρια Λακατάμιας.  Η πειθαρχική δίωξη τους ήταν αποτέλεσμα της εισήγησης δύο ποινικών ανακριτών, που διορίστηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο για να εξετάσουν τις συνθήκες θανάτου του Γεωργιανού που επεσυνέβη στις 16/10/2011.

Μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι ο ομογενής που εκρατείτο με σκοπό την απέλαση του, είχε χάσει τη ζωή του μετά από χρήση ναρκωτικών. Για το θέμα αυτό δεν αποδόθηκαν ευθύνες σε κανένα, αφού δεν διαπιστώθηκε πώς μεταφέρθηκαν τα ναρκωτικά στα κρατητήρια.

Ωστόσο, οι ποινικοί ανακριτές, εντόπισαν στο κελί του κρατούμενου χάπια (όχι ναρκωτικά) και μια ζώνη που δεν έπρεπε να βρίσκονταν εκεί με βάση τους κανονισμούς, γι’ αυτό και εισηγήθηκαν την πειθαρχική δίωξη τεσσάρων προσώπων για αμέλεια καθήκοντος. Μάλιστα στην έκθεση των ποινικών ανακριτών, γίνεται λόγος για ελλιπή έλεγχο των κρατουμένων καθώς και για μη έλεγχο των γυναικών που επισκέπτονται κρατούμενους.

Η υπόθεση αυτή έχει και άλλη πτυχή. Ο ομογενής που πέθανε σε κελί, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, βρισκόταν στην Κύπρο για έξι χρόνια με το όνομα ξαδέλφου του. Αυτός είχε απελαθεί αρχικά από την Κύπρο και επέστρεψε με άλλο όνομα, ίδιο με αυτό συγγενή του.

Μάλιστα το παιδί που απέκτησε με Γεωργιανή στην Κύπρο, είχε λάβει το επίθετο του ψεύτικου ονόματος του. Όταν όμως έγιναν οι διαδικασίες για να σταλεί η σορός στη χώρα του για ταφή, τότε μετά από μαρτυρίες, διαπιστώθηκε πως ο νεκρός, δεν ήταν αυτός που ανέγραφαν τα έγγραφα.

Έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να ταφεί με το πραγματικό του όνομα, ενώ γίνονται διευθετήσεις όπως και το παιδί πάρει το γνήσιο όνομα του πατέρα του. Οι ενέργειες δεν έχουν στεφθεί ακόμη με επιτυχία. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"