Το σφυροκόπημα μας ξύπνησε και πάμε για εκστρατεία διαφώτισης


Έκτακτη σύσκεψη των πολιτικών Αρχηγών σήμερα στη Βουλή για προγραμματισμό αποστολών σε «εχθρικές χώρες».-
 Τρόπους για ανατροπή του αρνητικού κλίματος εναντίον της Κύπρου που επικρατεί σε χώρες της Ευρώπης, σε σχέση με τα περί ιδιωτικοποιήσεων, των Ρωσικών καταθέσεων και του ξεπλύματος  βρόμικου χρήματος, θα μελετήσει σήμερα έκτακτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την οποία συγκάλεσε ο Πρόεδρος του Σώματος Γιαννάκης Ομήρου έπειτα από γραπτό αίτημα του Δημοκρατικού Συναγερμού και του Δημοκρατικού Κόμματος. Τα δύο κόμματα εισηγούνται την αποστολή -το συντομότερο δυνατό- διακοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας, κατά προτεραιότητα στη Γερμανία, καθώς και σε άλλες χώρες που τηρούν εχθρική στάση έναντι της Κύπρου, για επαφές και ενημέρωση.
 
 Ανάληψη δράσης, για να πείσει η Κύπρος τους Ευρωπαίους εταίρους της ότι είναι υπεύθυνο κράτος, εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του και είναι έτοιμη να διορθώσει τα κακώς κείμενα που οδήγησαν στον εκτροχιασμό της οικονομίας, προτάσσει ο Δημοκρατικός Συναγερμός.
 
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού, Χάρης Γεωργιάδης, ανακοίνωσε ότι το κόμμα προτείνει την αποστολή διακομματικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας, θεωρώντας ότι η ανατροπή του κλίματος είναι εφικτή, με σοβαρές πολιτικές κινήσεις.
 
Παράλληλα ο εκπρόσωπος τύπου του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, Τάσος  Μητσόπουλος είπε ότι «ζητούμε παράλληλα στην ίδια κατεύθυνση να κινηθεί και η κυβέρνηση αναλαμβάνοντας διεθνείς πρωτοβουλίες συντονισμού και ενημέρωσης», προσθέτοντας πως «εμείς, στον ΔΗΣΥ, γνωρίζουμε καλά ότι στο χώρο της Γερμανίας διαμορφώνεται, εν όψει εκλογών, ένα αρνητικό κλίμα εις βάρος της κυπριακής οικονομίας». 
 
Σημείωσε το γεγονός πως «τα κόμματα της αντιπολίτευσης και μαζί με αυτά ο εταίρος της Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ στη γερμανική κυβέρνηση, το Φιλελεύθερο Κόμμα, δηλώνουν χωρίς περιστροφές ότι δεν θα στηρίξουν τη δανειακή σύμβαση της Κύπρου». 
 
Ο κ. Μητσόπουλος είπε πως «είναι γι αυτό που πιστεύουμε ότι μόνο με συλλογικές, συντονισμένες και εξωστρεφείς πρωτοβουλίες θα πείσουμε τους εταίρους και συνομιλητές μας ότι η Κύπρος είναι ένα σοβαρό και αξιόπιστο κράτος». 
 
«Ένα κράτος υπεύθυνο που διεκδικεί ισότιμα την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και που είναι παράλληλα έτοιμο να ανταποκριθεί σε όλο το φάσμα των εταιρικών υποχρεώσεών του», συνέχισε ο κ. Μητσόπουλος ενώ χαρακτήρισε την χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Eurogroup «μια σκληρή δοκιμασία για την κυπριακή οικονομία». 
 
Ο κ. Μητσόπουλος είπε ότι το Eurogroup «απέδειξε πόσο βαρύ είναι το κλίμα στους κύκλους της ΕΕ και πόσο σοβαρή κι επίπονη δουλειά πρέπει να γίνει για να ανακτήσει η Κύπρος τη χαμένη αξιοπιστία της ενώ απέδειξε ακόμη ότι η ασυγχώρητη ολιγωρία που έχει επιδείξει η κυβέρνηση, επιτρέπει δυστυχώς να εγείρονται διαρκώς και νέα ζητήματα, που μέχρι πρότινος τουλάχιστον δεν ήταν στο τραπέζι του διαλόγου». 
 
Πρόσθεσε ότι πρόκειται για «ζητήματα που εκ των πραγμάτων δυσχεραίνουν τη δική μας πλευρά κάνοντας τη διαπραγμάτευση εξαιρετικά δύσκολη», κάτι που ανησυχεί ιδιαιτέρως τον Νίκο Αναστασιάδη ο οποίος καταθέτει «την ετοιμότητά του, να παρέμβει αποφασιστικά και να κινητοποιήσει όλες τις επαφές και διασυνδέσεις του στον ευρωπαϊκό χώρο προκειμένου να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα εις βάρος της πατρίδας μας», είπε ο Εκπρόσωπός του.
Το ΔΗΚΟ
Το αποτέλεσμα της χθεσινής συνεδρίας του Eurogroup δεν είναι μόνο απογοητευτικό για την Κύπρο, αλλά καθίσταται σαφές πως όσο συντηρείται αυτή η αβεβαιότητα, η συμφωνία θα γίνεται ολοένα και πιο σκληρή και επικίνδυνη για τα συμφέροντα της Κύπρου και του λαού μας, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ), Φώτης Φωτίου. 
 
«Δυστυχώς, θα αναμέναμε και στη δική μας περίπτωση, οι κοινοτικοί εταίροι να επιδείκνυαν την κοινοτική τους αλληλεγγύη πιο έμπρακτα και πιο φιλικά. Τα συνεχή δημοσιεύματα στο γερμανικό τύπο για την οικονομία μας και ειδικότερα τις αναφορές για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και την προοπτική να υλοποιηθεί η συμφωνία δανειακής σύμβασης με την τρόικα, μας ανησυχούν και εντείνουν δικαιολογημένα την αγωνία μας. Φαίνεται πως ενορχηστρωμένα πλέον κάποιοι προβάλλουν εμπόδια εξαιτίας και της καθυστέρησης που σημειώθηκε από πλευράς κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και τους εν γένει χειρισμούς της στο πελώριο, όσο και κρίσιμο για το μέλλον του τόπου, αυτό ζήτημα», πρόσθεσε. 
 
Ανέφερε, επίσης, ότι επείγει να αναληφθούν ενέργειες για αντιμετώπιση της κατάστασης και από την κυβέρνηση και από τις πολιτικές δυνάμεις στο σύνολο τους και πρόσθεσε ότι αν η οικονομία μας οδηγηθεί σε πλήρη καταστροφή, όλοι θα κλαίμε επί των ερειπίων. 
 
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, συνέχισε ο κ. Φωτίου, «πρωταρχικός στόχος είναι να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η Κύπρος να ανακτήσει την αξιοπιστία της και την εμπιστοσύνη των εταίρων μας στην ΕΕ, αποδεικνύοντας έμπρακτα την ετοιμότητα μας να υλοποιήσουμε αυτά που έχουν συμφωνηθεί». 
 
«Γι’ αυτό και το ΔΗΚΟ έχει αποστείλει επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής, με την οποία ζητά να συγκληθεί άμεσα η Σύσκεψη των Αρχηγών των Κομμάτων, ώστε να μελετηθούν μέτρα αντιμετώπισης των εχθρικών ενεργειών ορισμένων κρατών μελών της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης και της αποστολής Κοινοβουλευτικής αποστολής για διακοινοβουλευτικές επαφές και ενημέρωση», συμπλήρωσε. 
 
Για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, ο κ. Φωτίου είπε ότι «επειδή καταβάλλεται μια τεράστια προσπάθεια από την κυβέρνηση και το ΑΚΕΛ να αποσείσουν τις ευθύνες τους για το τι έχουν συμφωνήσει με την τρόικα και να τις μεταθέσουν στην αντιπολίτευση», θέλουν  να τους πουν ότι «παρά το γεγονός ότι η νέα κυβέρνηση θα βρεθεί ενώπιον ενός τετελεσμένου που δημιούργησε η απερχόμενη κυβέρνηση και το ΑΚΕΛ, θα καταβληθεί προσπάθεια να βρούμε άλλους τρόπους ώστε να καταστεί βιώσιμο το δημόσιο χρέος, αποτρέποντας με αυτό τον τρόπο την ενεργοποίηση της πρόνοιας για ιδιωτικοποιήσεις». 
 
«Αυτό αποτελεί δέσμευση, όπως αυτή καταγράφεται στη συμφωνία των Κομμάτων ΔΗΚΟ-ΔΗΣΥ. Αυτό δήλωσε και ο Νίκος Αναστασιάδης στη συνάντηση που είχε με την ηγεσία της Παγκύπριας Οργάνωσης Ανεξάρτητων Συντεχνιών (ΠΟΑΣ)», κατέληξε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"