Fitch: Οι HΠΑ απειλούνται λόγω του fiscal cliff


Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings προειδοποίησε σήμερα ότι υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να υποβαθμίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες, στερώντας τους το τριπλό Α, εάν η Ουάσινγκτον δεν αποτρέψει το να τεθούν αυτόματα σε εφαρμογή περικοπές δημοσίων δαπανών και αυξήσεις φόρων συνολικού ύψους 600 δισεκ. δολαρίων στις αρχές του 2013, κάτι που έχει αποκληθεί δημοσιονομικό βάραθρο.
«Η αποτυχία να αποφευχθεί το δημοσιονομικό βάραθρο... θα κλιμάκωνε μάλλον παρά θα μείωνε την αβεβαιότητα σχετικά με την δημοσιονομική πολιτική, και θα ωθούσε τις Ηνωμένες Πολιτείες σε μια ύφεση (. . .) που μπορούσε να αποφευχθεί», αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης στην έκθεσή του για την παγκόσμια προοπτική το 2013, που δημοσιεύτηκε σήμερα.

«Αυτό θα μπορούσε να υποσκάψει την μεσοπρόθεσμη αναπτυξιακή δυναμική και την χρηματοοικονομική σταθερότητα. (Εάν υλοποιηθεί) ένα τέτοιο σενάριο, θα υπάρξει μια αυξημένη πιθανότητα οι ΗΠΑ να χάσουν την αξιολόγηση AAA», ανέφερε ο Φιτς.
Σήμερα ο οίκος διατηρεί αρνητική προοπτική στο κρατικό αξιόχρεο των ΗΠΑ. Ο αντίπαλος οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's ήταν ο πρώτος που υποβάθμισε τις Ηνωμένες Πολιτείες, στερώντας τους το AAA τον Αύγουστο του 2011.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"