Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πολιτών για το ρεύμα

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι έξω από τα Γραφεία της ΑΗΚ 

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών «καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στη σημερινή παγκύπρια διαμαρτυρία κατά των αντιλαϊκών και αντι-περιβαλλοντικών πολιτικών της ΑΗΚ». 

«Ως Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, χρεώνουμε την ΑΗΚ με ασύγγνωστη αδιαφορία έναντι των αναγκών της κυπριακής οικονομίας και των Κυπρίων καταναλωτών. Εφαρμόζει μιαν πολιτική κερδών που εξασφαλίζει μόνο τις ψηλές αποδοχές ορισμένων στελεχών της. Εχει εγκαταστήσει ένα εξαιρετικά ελλειμματικό μηχανισμό διοίκησης, πολυδάπανο και αντιπαραγωγικό. Αρνείται πεισματικά να εμπιστευθεί τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Υπονομεύει κάθε αναπτυξιακό έργο σε σχέση με την ενέργεια, γιατί αναζητεί να διατηρήσει το καταστροφικό της μονοπώλιο», αναφέρει ανακοίνωση του Κινήματος.

Η εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη από τις 12:00 μέχρι τις 2:00 έξω από τα Επαρχιακά Γραφεία της ΑΗΚ, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οργανώνεται από αυθόρμητες ομάδες πολιτών, οι οποίοι, αξιοποιώντας το διαδίκτυο και τις ομάδες κοινωνικής δικτύωσης, προσπαθούν να σχηματίσουν ένα μαζικό αντι-μονοπωλιακό κίνημα κατά της ΑΗΚ, η οποία πωλεί στους Κύπριους καταναλωτές το πιο ακριβό ηλεκτρικό ρεύμα στην Ευρώπη.

Το Κίνημα, σε άλλη του ανακοίνωση για τη διακήρυξη της ΑΗΚ, κάνει λόγο για προσπάθεια κάποιων να σπιλώσουν τις προθέσεις των ομάδων κοινωνικής δικτύωσης που οργανώνουν την εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Οι ομάδες κοινωνικής δικτύωσης του Facebook «Τέλος στο Αθέμιτο Μονοπώλιο της Αρχή Ηλεκτρισμού» και «Μια Φωνή κατά της ΑΗΚ» δεν είναι ευθυγραμμισμένες με οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα και δεν έχουν καμμία απολύτως πολιτική ατζέντα, αναφέρει. 

Η διαμαρτυρία, σύμφωνα με τους Οικολόγους, γίνεται στο επίπεδο της κοινωνίας των πολιτών και η διαμαρτυρία έχει πέντε κύριους στόχους, πρώτον περισσότερες επιλογές για τους καταναλωτές στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας, δεύτερον περισσότερη διαφάνεια από την ΑΗΚ σχετικά με τις διάφορες χρεώσεις της και για το πού πάνε χρήματα των καταναλωτών, τρίτον καλύτερη εξυπηρέτηση και περισσότερος σεβασμός από την ΑΗΚ όταν κάποιοι δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, τέταρτον χαμηλότερες χρεώσεις ΦΠΑ γενικά, όπως γίνεται και σε άλλες χώρες και μέχρι και το 5% για ειδικές κατηγορίες καταναλωτών που δυσκολεύονται, και πέμπτον πιο πράσινη ενέργεια από την ΑΗΚ και επιλογές στους καταναλωτές σχετικά με το από πού παίρνουν ηλεκτρική ενέργεια, από τις ΑΠΕ ή από τα ορυκτά καύσιμα. 

«Θέλουμε αλλαγή προς το καλύτερο, με θετικό και εποικοδομητικό τρόπο. Θέλουμε την ΑΗΚ να αλλάξει προς το καλύτερο και να εξυπηρετεί τους πολίτες-καταναλωτές της Κύπρου με τον τρόπο που τους αξίζει, με καλύτερη ποιότητα, περισσότερη αξία στα χρήματα τους και περισσότερο σεβασμό», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"