Βαρειές κατηγορίες Ορφανίδη κατά της κυβέρνησης

«Ο λαός μας αξίζει πολύ καλύτερη κυβέρνηση από αυτήν που έχει». – Και αντεπίθεση κατά Βγενόπουλου.-

Βαρειές κατηγορίες κατά της κυβέρνησης εκτόξευσε ο απελθών διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιος Ορφανίδης. Αυτός ο τόπος και ο λαός, είπε, αξίζουν πολύ καλύτερα από την κυβέρνηση που έχουν. Οι κυβερνήσεις, πρόσθεσε, δεν πρέπει να αποδεικνύονται κατώτερες των περιστάσεων, όπως συμβαίνει στη χώρα μας.

Κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι έκανε πλάτες, κατά την έκφρασή του, στον Ανδρέα Βγενόπουλο και απέρριψε τις κατηγορίες του πρώην εκτελεστικού Προέδρου της Μαρφίν Λαϊκής, ότι συκοφαντούσε τη χώρα στο εξωτερικό. Εκανε επίσης λόγο για συκοφαντίες εναντίον του από την κυβέρνηση, το ΑΚΕΛ και διάφορα παπαγαλάκια από το εξωτερικό, όπως είπε. 

Αναφερόμενος στα όσα είπε εναντίον του ο πρώην πρόεδρος της Λαϊκής, Ανδρέας Βγενόπουλος, ο κ. Ορφανίδης τα χαρακτήρισε συκοφαντίες. Ωστόσο, σημείωσε ότι δεν προτίθεται να στραφεί με δικαστικά μέτρα εναντίον του κ. Βγενόπουλου. 

Σε δηλώσεις στο περιθώριο της σύντομης αποχαιρετιστήριας τελετής, ο κ. Ορφανίδης δεν παρέλειψε να αφήσει εκ νέου αιχμές κατά Βγενόπουλου και Κυβέρνησης. «Με λύπη μου άκουσα τις δηλώσεις του κ. Βγενόπουλου, όχι όμως με έκπληξη διότι διαπίστωσα ότι ο κ. Βγενόπουλος ταυτίστηκε απόλυτα με την κυβέρνηση ΑΚΕΛ-Δημήτρη Χριστόφια». 

Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, ο κ Ορφαvίδης δεν δίστασε να καταγγείλει ότι η κτυβέρνηση έκανε πλάτες, κατά την έκφραση του, στον κ. Βγενόπουλο. «Η κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια έδωσε πολύ μεγάλες πλάτες για να εξυπηρετήσει τον κ. Βγενόπουλο γι αυτό δεν με εκπλήττει η ταύτιση των απόψεων τους». 

Την ίδια στιγμή, απέρριψε τις κατηγορίες Βγενόπουλου εναντίον του ότι «συκοφαντούσε» την Κύπρο στο εξωτερικό. «Με λυπεί το ότι διάφοροι μέσα στην κυβέρνηση και το συγκυβερνών κόμμα ΑΚΕΛ και διάφορα παπαγαλάκια που φέρνουν από το εξωτερικό ουσιαστικά, μπαίνουν σε τέτοιου είδους συκοφαντίες, δεν νομίζω ότι αξίζει καν να σχολιάσω τέτοιου είδους συκοφαντίες», κατέληξε. 

Σχολιάζοντας την κατάσταση στην Ελλάδα, ο κύριος Ορφανίδης τόνισε ότι η χώρα πρέπει να μείνει στην ευρωζώνη. Δεν μπορώ να φανταστώ, πρόσθεσε, τί κραδασμούς θα υποστούν οι Κυπριακές τράπεζες, αν η Ελλάδα φύγει από το Ευρώ. Ο κύριος Ορφανίδης μιλούσε κατά την τελετή παράδοσης στο νέο Διοικητή Πανίκο Δημητριάδη.

Απάντηση Στεφάνου
Δεν θα ασχοληθούμε με τον Αθανάσιο Ορφανίδη και τα όσα με πρωτόγνωρο θράσος λέει επειδή δεν επαναδιορίστηκε, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, με αφορμήτις δηλώσεις του τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.

''Δυστυχώς, ασχολούμαστε με τις ζημιές δισεκατομμυρίων ευρώ που άφησε πίσω του ο κ. Ορφανίδης, λόγω της πλημμελούς εποπτείας των τραπεζών''.

Είναι πρωτοφανές, άνθρωπος που διετέλεσε διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας να εξαπολύει επιθέσεις τις οποίες χαρακτηρίζουν η εμπάθεια και το μίσος κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, της κυβέρνησης και ενός κόμματος, στη συγκεκριμένη περίπτωση, του ΑΚΕΛ, καταλήγει η γραπτή δήλωση του κ. Στεφάνου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"