Στεφάνου: Ισχύει η δέσμευση Χριστόφια για μια θητεία

23/04/2012
«Αν δεν είναι κοντά λύση του Κυπριακού, που δεν είναι».-

Οι αναφορές του Προέδρου Χριστόφια ότι δεν θα επαναδιεκδικήσει την Προεδρία της Δημοκρατίας αν δεν είμαστε κοντά σε λύση του Κυπριακού, ασφαλώς και ισχύουν δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, προσθέτοντας ότι οι αποφάσεις του Προέδρου Χριστόφια για το όλο θέμα θα έχουν συγκεκριμένη τεκμηρίωση.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου στο πλαίσιο δηλώσεων μετά το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, ο κ. Στεφάνου είπε ότι ''με την παρούσα κατάσταση και ειδικά με τη στάση της Τουρκίας δεν είναι κοντά η λύση του Κυπριακού, όπως είναι φανερό ότι εάν δεν αλλάξει η στάση της Τουρκίας, εάν δεν σεβαστεί τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και πάνω σε αυτή τη βάση να εργαστεί για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος δεν μπορεί να λυθεί το Κυπριακό''.

Σε παρατήρηση ότι δεν νομιμοποιείται ο Πρόεδρος με βάση τα όσα δήλωσε πριν από την εκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας να επαναδιεκδικήσει δεύτερη θητεία, όπως άφησε χθες να νοηθεί ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πάρει τις αποφάσεις του, προσθέτοντας ότι ''αυτές οι αποφάσεις θα είναι με μία συγκεκριμένη τεκμηρίωση''.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε κάνει αναφορά στο θέμα, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «αυτά τα ζητήματα είναι εκεί και δεν αναιρούνται. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου όταν ρωτήθηκε αν ισχύει η δέσμευσή του στην περίπτωση μη λύσης του Κυπριακού, είπε ότι ασφαλώς ισχύει».

Σε παρατήρηση ότι στην τελευταία του αναφορά για το θέμα ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι στην απόφασή του θα μετρήσουν και άλλα πράγματα, ο κ. Στεφάνου είπε ότι ''πάντοτε όταν παίρνεις μια απόφαση τόσο σημαντική όσο είναι το θέμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας λαμβάνεις υπόψη και διάφορα άλλα ζητήματα''.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"