Ο Στρατός τίμησε τον Προστάτη του Άγιο Γεώργιο

23/04/2012
Υπουργός Άμυνας: Στράτευμα αντάξιο των περιστάσεων.

Τον προστάτη του Στρατού Ξηράς Αγιο Γεώργιο τίμησε η Εθνική Φρουρά με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε στρατόπεδο στο Σταυροβούνι. Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης και ο Ελληνας πρέσβης Βασίλειος Παπαϊωάννου.
Σε δηλώσεις του ο Υπουργός εξέφρασε την εκτίμηση της Κυβέρνησης για το έργο που επιτελεί η νέα ηγεσία της ΕΦ.

«Τιμούμε σήμερα τον προστάτη άγιο του Στρατού Ξηράς. Σήμερα τιμούμε τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας, την Εθνική Φρουρά. Θέλω να εκφράσω την βαθύτατη εκτίμηση της Κυβέρνησης για το έργο το οποίο επιτελείται από την νέα ηγεσία της ΕΦ ώστε να έχουμε ένα στράτευμα αντάξιο των περιστάσεων για να τιμήσει τα όπλα του εάν οι ανάγκες το επιβάλουν. Η ΕΦ είναι ο φρουρός και η ασπίδα ελευθερίας της Κυπριακής Δημοκρατίας», δήλωσε ο κ. Ηλιάδης.

Σε δηλώσεις του ο Έλληνας πρέσβης ανέφερε:

«Τιμούμε σήμερα τον προστάτη του Στρατού Ξηράς και το μήνυμά μας είναι μήνυμα ασφάλειας, ειρήνης , σταθερότητας στον κοινό αγώνα Ελλάδας και Κύπρου για τον τερματισμό της κατοχής, του εποικισμού, την επανένωσης της Κύπρου στην πορεία ειρήνης, συνεργασίας και ανάπτυξης κυρίως σε μια περίοδο που στην περιοχή μας εκδηλώνονται καταστάσεις για τις οποίες χρήζει ιδιαίτερη προσοχή όσον αφορά την σταθερότητα και την συνεργασία».

«Το μήνυμά μας της ειρήνης , της ασφάλειας και της σταθερότητας είναι και η απάντησή μας σε συμπεριφορές απειλητικές οι οποίες δεν έχουν καμιά θέση στην διεθνή σκηνή και στον διεθνή στίβο του δικαίου και της διεθνούς νομιμότητας».

Την ημερήσια διάταξη διάβασε ο Αρχηγός της ΕΦ Στυλιανός Νάσης, ο οποίος κάλεσε σε ενότητα, πειθαρχία και αφοσίωση στα στρατιωτικά καθήκοντα για την επαύξηση της μαχητικής ικανότητας και επιχειρησιακής ετοιμότητας των μονάδων. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τελέστηκε τρισάγιο, το οποίο ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και έγινε παρουσίαση οπλικών συστημάτων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"