Αποστολή ΑΚΕΛ, με επικεφαλής τον Άντρο, στην Κίνα

Κυπριακό, ΕΕ και υδρογονάνθρακες στις επαφές .-

Επαφές με επίκεντρο το Κυπριακό, την Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ και τους υδρογονάνθρακες στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου, έχει στην Κίνα αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα Αντρο Κυπριανού.

Η αντιπροσωπεία είχε χθες συνάντηση με τον Υφυπουργό Εμπορίου Li Jinzao, τον Υφυπουργό του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων Li Jinjun και εκπροσώπους του οργανισμού China Economic Cooperation Center. 

Οι Κινέζοι αξιωματούχοι επανέλαβαν τη σταθερή υποστήριξη τους στον αγώνα του κυπριακού λαού και ιδιαίτερα του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια για την επίτευξη λύσης του Κυπριακού και επανένωσης της Κύπρου, και εξέφρασαν την ετοιμότητά τους για την επίτευξη συνεργασιών στον οικονομικό τομέα. 

Ο κ. Κυπριανού ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τις συνεχείς του προσπάθειες για τη δημιουργία προϋποθέσεων επίτευξης συμφωνίας.

Στη συνέχεια, ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την επικείμενη ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία και τις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυβέρνηση για να είναι απόλυτα επιτυχημένη. 

Επίσης, αναφέρθηκε στην επιβεβαίωση της ύπαρξης υδρογονανθράκων στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου και τις προοπτικές που δημιουργούνται για την Κύπρο και την κυπριακή οικονομία από την ύπαρξη αυτού του φυσικού πλούτου.

Οσον αφορά την κυπριακή οικονομία, συζήτησε τρόπους αναβάθμισης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και τη δυνατότητα συνεργασίας κυπριακών και κινεζικών επιχειρήσεων.

Σήμερα, η αντιπροσωπεία θα έχει συνάντηση με το μόνιμο μέλος του Πολιτικού Γραφείου και Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής He Guoqiang, τον Υφυπουργό Εξωτερικών Zhang Zhijun και τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Μελετών ''Σύγχρονος Κόσμος''.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"