Παραιτήθηκε ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας

23/04/2012
Τον έφαγαν τα μέτρα λιτότητας.-

Την παραίτησή του υπέβαλε στη Βασίλισσα της Ολλανδίας ο Πρωθυπουργός Mark Rutte μετά την διάλυση της κοινοβουλευτικής συνεργασίας που είχε το κόμμα του με κόμμα της ακροδεξιάς, πράγμα που επηρέασε δραματικά τον κυβερνητικό συνασπισμό κάτω από την ηγεσία του.
Οπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπό πίεση Πρωθυπουργός μετέβηκε διακριτικά στο Παλάτι της Βασίλισσας Βεατρίκης στη Χάγη λίγο μετά τις 15:00 ώρα Κύπρου, χθες,  σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Henk Brons.

Μετά τη συνάντηση το γραφείο Τύπου και πληροφοριών της Κυβέρνησης εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «ο Πρωθυπουργός Mark Rutte έχει θέσει την παραίτηση του Υπουργικού Συμβουλίου του στη διάθεση της Αυτού Μεγαλειότητας Βασίλισσας της Ολλανδίας Βεατρίκης».

«Η Βασίλισσα εξετάζει την παραίτηση, αλλά έχει ζητήσει από όλους τους Υπουργούς και Υφυπουργούς να συνεχίσουν να κάνουν ότι είναι απαραίτητο για (να διαφυλαχθεί) το συμφέρον του Βασιλείου», προστίθεται.

Η παραίτηση αναμενόταν ευρέως μετά την παραδοχή εκ μέρους του Ολλανδού Πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ότι η διαφωνία που σημειώθηκε μεταξύ του κόμματός του και το κόμμα της Ελευθερίας του αντι-Ισλαμιστή Geert Wilders πιθανόν να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, οι οποίες αρχικά θα λάμβαναν χώρα τον Μάιο του 2015.

Παρά το γεγονός ότι δεν αποτελούσε μέρος το κυβερνητικού συνασπισμού, το ακροδεξιό κόμμα είχε τους τελευταίους δεκαοχτώ μήνες διασφαλίσει την επιβίωση της Κυβέρνησης μέσω της συμφωνίας του να τη στηρίζει στη Βουλή.

Αυτή η συμφωνία τερματίστηκε απότομα το Σαββατοκύριακο όταν απέτυχαν οι συνομιλίες για ένα νέο πακέτο λιτότητας.

«Νομίζω ότι θα γίνουν εκλογές το συντομότερο δυνατό, αυτό φαίνεται να είναι λογικό», φέρεται να είπε ο κ. Wilders τη Δευτέρα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"