Συνάντηση Αναστασιάδη - Ντράγκι στην Φρανκφούρτη


Καθοριστική συνάντηση με αντικείμενο τα προβλήματα του κυπριακού τραπεζικού τομέα έχουν σήμερα στην Φρανκφούρτη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Διοικητής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.


Στη συνάντηση στην οποία θα είναι παρόντες ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκος Δημητριάδης και ο ΥΠΟΙΚ, Χάρης Γεωργιάδης, θα δωθεί έμφαση στην επίλυση των προβλημάτων της Τράπεζας Κύπρου.

Συνάντηση και με τη Μέρκελ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί επίσης σήμερα με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο διάσκεψης για την ανεργία στο Βερολίνο.

"Θερίζει" η ανεργία στο Νότο

Η διάσκεψη στο Βερολίνο θα επικεντρωθεί στην ανεργία ανάμεσα στους νέους στις χώρες της Ευρωζώνης. Το ποσοστό της ανεργίας στην ΕΕ μεσούσης της οικονομικής κρίσης που ταλανίζει ιδιαίτερα τις χώρες του νότου, έχει ξεπεράσει το 12%, ενώ έχει σκαρφαλώσει σε επίπεδα ρεκόρ όσον αφορά τους νέους.

Χαμένη γενιά σε Ισπανία, Ελλάδα και Πορτογαλία

Οικονομικοί αναλυτές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και κάνουν λόγο για χαμένη γενιά σε Ισπανία, Ελλάδα και Πορτογαλία όπου το 50% των νέων κάτω των 25 ετών βρίσκονται εκτός της αγοράς εργασίας.

Οι επικριτές της πολιτικής της σκληρής λιτότητας που πρεσβεύει η Καγκελάριος της Γερμανίας, αναφέρονται σε προσπάθεια της Άνγκελα Μέρκελ να εμφανίστεί ως υπερασπίστρια στην προσπάθεια για αντιμετώπιση της ανεργίας στην Ευρώπη ενόψιν των εκλογών του Σεπτεμβρίου στη χώρα της.

Στη διάσκεψη θα αναζητηθούν τρόποι διάθεσης των συνολικά 6 δις. ευρώ για δημιουργία θέσεων εργασίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"