Εθελούσια έξοδος χωρίς την ΕΤΥΚ


Παρά το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με την ΕΤΥΚ, η διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου ενέκρινε και κυκλοφόρησε χθες σχέδιο εθελούσιας εξόδου με στόχο να υπάρξουν μέχρι το τέλος του μήνα 1.000 αποχωρήσεις από το συγκρότημα.


Ως κίνητρο η διοίκηση της τράπεζας παραχωρεί άμεσα ως αποζημίωση την καταβολή για κάθε δύο χρόνια δύο μηνιαίων μισθών και επιπλέον πέντε μηνιαίους μισθούς. Βάση για τις αποζημιώσεις του σχεδίου, όμως, στο οποίο δεν γίνεται καμία αναφορά στα ταμεία προνοίας των τραπεζικών υπαλλήλων είναι ο «κουρεμένος» μισθός Ιουνίου στο οποίο εφαρμόστηκαν οι μειώσεις που συμφωνήθηκαν τον περασμένο μήνα με την ΕΤΥΚ. 

Γι’ αυτό αλλά και επειδή δεν γίνεται καμία αναφορά στο σχέδιο στα ταμεία προνοίας η συντεχνία των τραπεζικών υπαλλήλων ήδη αντέδρασε και σήμερα αποφασίζει τις επόμενες κινήσεις της. Εκτιμά επιπρόσθετα, σε αντίθεση με την διοίκηση της Τρ. Κύπρου πως το σχέδιο δεν θα επιτύχει το στόχο του.

Πρόχειρο, ασαφές και ανεπαρκές το σχέδιο
Ο βοηθός ΓΓ της ΕΤΥΚ, Πανίκος Σταυρή χαρακτήρισε το σχέδιο πρόχειρο, ασαφές και ανεπαρκές. Τόνισε ότι η ΕΤΥΚ δεν πρόκειται να αποδεχτεί θυματοποίηση τραπεζικών υπαλλήλων ούτε εκβιαστικές συμπεριφορές και πιέσεις έμμεσες ή άμεσες. Εώς τώρα, δήλωσε, έχουμε επιδείξει υπευθυνότητα στην αντιμετώπιση της τραγικής κατάστασης η οποία έχει δημιουργηθεί και ελπίζουμε, πρόσθεσε, αυτή η υπευθυνότητά μας να μην έχει παρεξηγηθεί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"