Ελεγκτές: Ούτε στη Βουλή έγινε δυνατή προσέγγιση

Ωστόσο αποφάσισαν να μειώσουν σε δύο ώρες την απεργία της Τετάρτης
Αγεφύρωτες παραμένουν οι διαφορές μεταξύ του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, όπως διεφάνη και κατά τη διάρκεια της χθεσινής, κλειστής συνεδρίας της κοινοβουλευτικής επιτροπής Συγκοινωνιών. Παρ’ όλα αυτά, οι ελεγκτές προχωρούν σε μείωση της διάρκειας της απεργίας τους την ερχόμενη Τετάρτη από τέσσερις σε δύο ώρες.

Σε ανακοίνωση της, η Παγκύπρια Συντεχνία Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (ΠΑΣΕΕΚ) αναφέρει πως «σε ένδειξη εκτίμησης για την προσπάθεια μεσολάβησης της Βουλής και ως χειρονομία καλής θέλησης προς την πλευρά του Υπουργείου Συγκοινωνιών, η Παγκύπρια Συντεχνία Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισε να μειώσει κατά δύο ώρες τη διάρκεια της εξαγγελθείσας απεργίας στις 25 Ιανουαρίου 2012, η οποία τώρα θα πραγματοποιηθεί από τις 1500-1700 τοπική ώρα». 

Καταλήγοντας, οι ελεγκτές καλούν τον Υπουργό Συγκοινωνιών να δείξει την «απαιτούμενη ευελιξία και να αποδεχτεί ουσιαστικό διάλογο, που είναι η μόνη διέξοδος για επίλυση του προβλήματος». 

Ούτε στη Βουλή τα βρήκαν
Ούτε η χθεσινή συνάντηση υπουργείου – ελεγκτών, αυτή τη φορά στη βουλή δεν έφερε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.
 
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Συγκοινωνιών Αντώνης Αντωνίου δήλωσε, έπειτα από τρίωρες συζητήσεις, ότι οι δύο πλευρές παραμένουν αμετακίνητες στις θέσεις τους.

Ο Ευθύμιος Φλουρέντζου χαρακτήρισε τα οποιαδήποτε απεργιακά μέτρα των ελεγκτών καταχρηστικά και παράνομα, λέγοντας ότι θα ζητήσει να προχωρήσει η διαδικασία της διαιτησίας, κάτι το οποίο δεν αποδέχονται οι ελεγκτές, έστω και χωρίς τη συμμετοχή τους.

Τα κοινοβουλευτικά κόμματα απηύθυναν έκκληση να τερματιστούν τα απεργιακά μέτρα και να συνεχιστεί ο διάλογος ώστε να βρεθεί μια κοινή αποδεκτή λύση, ενώ είπαν ότι η βουλή είναι στη διάθεση των δύο πλευρών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"