Λύθηκε το πρόβλημα μεταξύ Πραξούλας και βουλευτών

Συνάντηση της Υπουργού με Ομήρου και Λευτέρη Χριστοφόρου, χθες το απόγευμα, κατέληξε σε ειρήνευση «για το δημόσιο συμφέρον».

Το θέμα που είχε προκύψει  απ’ αφορμή την άρνηση της  υπουργού Εμπορίου, Πραξούλας Αντωνιάδου, να παρίσταται σε συνεδρίες της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής, τέθηκε χθες το πρωί στη  σύσκεψη των αρχηγών ή εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Ο Πρόεδρος της Βουλής είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της επιτροπής Εμπορίου Λευτέρη Χριστοφόρου, στον οποίο και ανέφερε ότι εναπόκειται στην επιτροπή, να χειριστεί το θέμα με την υπουργό, κι αν το πρόβλημα εξακολουθήσει να υφίσταται, ο Γιαννάκης Ομήρου θα αναλάβει πρωτοβουλία για να εξομαλυνθεί η κρίση.

Ωστόσο, στις έξι το απόγευμα η Υπουργός Εμπορίου πήγε στη Βουλή και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, στην παρουσία και του Προέδρου της Επιτροπής Εμπορίου Λευτέρη Χριστοφόρου. 

Μετά τη συνάντηση ο κ. Ομήρου δήλωσε ότι έγινε ανταλλαγή απόψεων και το θέμα εθεωρήθη λήξαν, προς εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος. 

Ο Πρόεδρος της επιτροπής Εμπορίου Λευτέρης Χριστοφόρου, σε δηλώσεις νωρίτερα χθες  έκανε λόγο για "ανεύθυνη και ανίκανη κυβέρνηση να χειριστεί τα καμώματα και τα τερτίπια της διορισμένης υπουργού" και τόνισε ότι, όσο ο ίδιος θα βρίσκεται στη θέση του προέδρου της επιτροπής Εμπορίου, τα μέλη της επιτροπής, ούτε φιμώνονται, ούτε εκβιάζονται, ούτε τρομοκρατούνται από καμία διορισμένη υπουργό και καμία διορισμένη κυβέρνηση.

Η Επιτροπή δικαιούται όπως διατυπώθηκε στη σύσκεψη, να συνεδριάζει και στην απουσία της υπουργού για θέματα ενέργειας, αν επιθυμούν όμως να την προσκαλέσουν και η υπουργός αρνείται, τότε ο πρόεδρος της Βουλής θα επιληφθεί της κατάστασης.

Οικονομικά συμφέροντα  
Σε δηλώσεις το μεσημέρι στο περιθώριο εργασιών της Βουλής, ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι έθεσε στη σύσκεψη αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων το θέμα που προέκυψε με την απαίτηση της Υπουργού Εμπορίου Πραξούλας Αντωνιάδου για απολογία της Βουλής ως σώματος και ως θεσμού για τη συμπεριφορά κάποιων Βουλευτών που κατά την άποψη της ήταν προσβλητική προς το πρόσωπο της και εκτός διαδικασίας.

Πρόσθεσε πως ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου να πάρει θέση και να έρθει σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να λήξει αυτή η ιστορία, η οποία εκθέτει το κοινοβούλιο και την πολιτεία στο σύνολο της και είπε ότι «για αυτή την υπόθεση γελά και το παρδαλό κατσίκι».

Αυτή η αντιπαράθεση, είπε, πρέπει να πάρει τέλος και ανέφερε ότι αυτό που θα συμβεί στο τέλος είναι η ρήση του Οσκαρ Ουάιλντ «μην συζητάς με κάποιον ηλίθιο, γιατί ο κόσμος δεν θα καταλάβει ποιος από τους δύο είναι ο ηλίθιος».

«Ούτε απολογίες χρειάζονται, ούτε διαμαρτυρίες, ούτε επίκληση νομοθεσιών για κλήτευση της Υπουργού χρειάζονται», είπε προσθέτοντας πως εάν οι πολιτικές δυνάμεις, θέλουν να χειριστούν το θέμα του φυσικού αερίου και της ενέργειας με σοβαρότητα πρέπει επιτέλους να βρουν ένα κώδικα συνεργασίας και συνεννόησης, καθώς πρόκειται για τεράστιο ζήτημα με διαχρονική σημασία».

«Δεν είναι μέσα από αγκρίσματα, τσακωμούς και ασυνεννοησίες που θα βρεθεί η σωστή πορεία για αυτό το πολύ κρίσιμο θέμα», παρατήρησε.
Προχωρώντας ένα βήμα πάρα κάτω, ο Βουλευτής των Οικολόγων ανέφερε πως όσο περνούν οι μέρες του δημιουργείται η σαφής εντύπωση ότι δεν υπάρχει διάθεση για πολιτική συνεννόηση στο θέμα του φυσικού αερίου και ότι πίσω από τις διάφορες τοποθετήσεις κρύβονται ιδιοτελή συμφέροντα.

Κληθείς να διευκρινίσει τι εννοεί λέγοντας ιδιοτελή συμφέροντα, ο Βουλευτής των Οικολόγων είπε πως επειδή το θέμα του αερίου είναι πολύ σημαντικό από άποψη οικονομίας, θα διακινηθούν πάρα πολλά εκατομμύρια σε αυτή την ιστορία, φαίνεται ότι κάποιοι στην προσπάθεια τους να προωθήσουν τα δικά τους συμφέροντα βρίσκουν την ανάλογη πολιτική στήριξη ή προσπαθούν να εξασφαλίσουν την ανάλογη πολιτική στήριξη.

«Πίσω από τις πολιτικές τοποθετήσεις που δημιουργούν αντιπαραθέσεις, ενδεχομένως υπάρχουν και οικονομικά συμφέροντα», είπε καταλήγοντας ο κ. Περδίκης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"