Ποινικές ευθύνες, με νόμο, Υπουργών και Αξιωματούχων, για βλαπτικές πράξεις ή παραλείψεις.-


Νομοσχέδιο για ποινικές ευθύνες για πράξεις ή παραλήψεις Υπουργών και αξιωματούχων άνευ Χαρτοφυλακίου ενέκρινε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο. Παράλληλα, κατά τη συνεδρία του το Υπουργικό αποφάσισε την έναρξη διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους στον ιδιωτικό τομέα για τον καταρτισμό εκτάκτου σχεδίου αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας.Σε δηλώσεις του μετά τη λήξη της Συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος είπε ότι «υλοποιώντας προεκλογικές δεσμεύσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας με στόχο τη λογοδοσία και αυξημένη ευθύνη από πλευράς αξιωματούχων του κράτους, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε Νομοσχέδιο με τίτλο: Ο περί της Ευθύνης των Υπουργών και Αξιωματούχων Άνευ Χαρτοφυλακίου Νόμος του 2013».

Σκοπός του Νομοσχεδίου, είπε, είναι η θέσπιση νομοθεσίας, ώστε οι Υπουργοί και οι Αξιωματούχοι άνευ Χαρτοφυλακίου που διορίζονται στη Δημοκρατία να ευθύνονται ποινικά για τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους κατά την άσκηση της αρμοδιότητάς τους.

Ο κ. Παπαδόπουλος πρόσθεσε ότι οι Υπουργοί ευθύνονται ανάλογα με το Υπουργείο του οποίου προΐστανται αλλά και σε σχέση με την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους ως μελών του Υπουργικού Συμβουλίου για τα ειδικά ποινικά αδικήματα της εκ προθέσεως παράβασης των διατάξεων του Συντάγματος ή των Νόμων και της εκ προθέσεως βλάβης των συμφερόντων της Δημοκρατίας.

Στο ίδιο πλαίσιο το Υπουργικό Συμβούλιο, όπως δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος, «ενέκρινε επίσης Νομοσχέδιο με τίτλο: ‘Ο περί της Ευθύνης των Ανεξάρτητων Αξιωματούχων της Δημοκρατίας Νόμος του 2013’ που σκοπό έχει τη θέσπιση νομοθεσίας με την οποία προβλέπονται τα ειδικά ποινικά αδικήματα της εκ προθέσεως παράβασης των διατάξεων του Συντάγματος ή των Νόμων και της εκ προθέσεως βλάβης των συμφερόντων της Δημοκρατίας, εκ μέρους των Ανεξάρτητων Αξιωματούχων της Δημοκρατίας, οι οποίοι διορίζονται δυνάμει του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας στις θέσεις του Γενικού Ελεγκτή και του Βοηθού Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, του Διοικητή και του Υποδιοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Δημοκρατίας».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"