Το ΔΝΤ ενέκρινε τη δεύτερη δόση για την Κύπρο.-


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε χθεσινή του συνεδρίαση ολοκλήρωσε την πρώτη επιθεώρηση της απόδοσης του οικονομικού προγράμματος της Κύπρου, το οποίο υποστηρίζεται από τριετές δάνειο ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ στο πλαίσιο της διευθέτησης του EFF.
Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση Τύπου, «η ολοκλήρωση της επιθεώρησης αυτής επιτρέπει την έγκριση ποσού 87,7 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο ανεβάζει το ποσό που έχει δοθεί μέχρι σήμερα στα 169,4 εκατομμύρια ευρώ».
Επισημαίνεται επίσης πως το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ επικύρωσε το αίτημα των κυπριακών αρχών για τροποποίηση των κριτηρίων απόδοσης στους δημοσιονομικούς στόχους του Σεπτεμβρίου 2013.
Η ανακοίνωση αναφέρει, τέλος, ότι η βοήθεια από μέρους του ΔΝΤ «είναι τμήμα ενός συνδυασμένου πακέτου χρηματοδότησης από κοινού με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) συνολικού ποσού 10 δις. ευρώ, που στοχεύει στη σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας, στην επίτευξη χρηματοπιστωτικής βιωσιμότητας και στην υποστήριξη της ανάκαμψης της οικονομικής δραστηριότητας, για τη διατήρηση της ευημερίας του πληθυσμού».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"