Μία συνάντηση την εβδομάδα θα έχουν Χριστόφιας και Έρογλου

Ενδιάμεσα θα γίνονται χωριστές συναντήσεις με «ανθρώπους των Ηνωμένων Εθνών»
Η νέα εντατικοποιημένη φάση των συνομιλιών για το Κυπριακό εγκαινιάστηκε χθες, με μονόωρη συνάντηση, που ίσως ήταν η πιο σύντομη που είχαν ως τώρα ο Πρόεδρος της δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας και ο κατοχικός ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου. Ήταν η πρώτη τους συνάντηση μετά τις συνομιλίες στη Νέα Υόρκη με τον ΓΓ του ΟΗΕ, και κατ’ αυτήν καθόρισαν τις το πρόγραμμα των επόμενων συναντήσεων τους μέχρι τον Ιανουάριο.

Όπως δήλωσε η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Λίζα Μπαντενχάιμ, η επόμενη συνάντηση στο πλαίσιο των συνομιλιών θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, στις 3 μμ.

Αναμένεται ότι θα συζητηθεί το θέμα της διακυβέρνησης και η κατανομή εξουσιών, πρόσθεσε.
Σε δηλώσεις, μετά την επιστροφή του στο Προεδρικό Μέγαρο από το χώρο διεξαγωγής των απευθείας συνομιλιών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας ανέφερε ότι έχουν καθοριστεί οι ημερομηνίες των προσεχών συναντήσεων.

Όπως έχει ανακοινωθεί, είπε, η συνάντηση ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα.
Πρόσθεσε ότι «έχουν καθοριστεί ημερομηνίες συναντήσεων με τον κ. Ερογλου και με τους ανθρώπους των Ηνωμένων Εθνών. Αυτή ήταν η εξέλιξη, για αυτό ήταν και πολύ σύντομη η συνάντηση».

Η αξιωματούχος των ΗΕ είπε ότι θα υπάρχει κατ’ αρχήν μια συνάντηση των ηγετών κάθε  εβδομάδα, ενώ ενδιάμεσα, τα ΗΕ θα πραγματοποιούν χωριστές συναντήσεις με τους δύο ηγέτες.

Πρώτος στην οικία της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ των ΗΕ, Λίζα Μπάντενχαϊμ, έφθασε ο κατοχικός ηγέτης και μετά ο Πρόεδρος Χριστόφιας και οι δύο συνοδευόμενοι από τους συμβούλους τους.

Τους υποδέχθηκε στην είσοδο της οικίας της η κ. Μπάντεχαϊμ.

Σε δήλωσή του ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-μουν, με την ολοκλήρωση των συναντήσεων της Νέας Υόρκης, ανέφερε ότι θα πρέπει να συνεχισθεί η διαδικασία της διαπραγμάτευσης στην Κύπρο και στη συνέχεια να μεταβούν οι δύο ηγέτες στη Νέα Υόρκη τον Ιανουάριο, για να ξανασυναντηθούν μαζί του.
πηγή: http://www.iefimerida.com.cy

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"