Στην αντεπίθεση ο Ηλιάδης: «Τα ψέματα έχουν κοντά πόδια».-


Βέβαιος για τη συμμόρφωση της Τράπεζας Κύπρου με τις απαιτήσεις της Κεντρικής Τράπεζας για το θέμα της Uniastrum εμφανίζεται ο τέως Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Αντρέας Ηλιάδης. Μέσω ανοικτής επιστολής, καλεί της Τράπεζα Κύπρου να δώσει απαντήσεις στο κατά πόσο τα 50εκ. ευρώ για αύξηση κεφαλαίου της ρωσικής τράπεζας βρίσκονται στα βιβλία της ή έχουν χαθεί.
Στην επιστολή του ζητά φυλάκιση των ενόχων αν τα χρήματα αυτά μεταφέρθηκαν σε κάποιο φορολογικό παράδεισο αλλά σε αντίθετη περίπτωση καλεί τους συκοφάντες να προβληματιστούν.
Σε συνέχεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, στην οποία και παρευρέθηκα, χαιρετίζω την άμεση ανταπόκριση των εκπροσώπων της Τράπεζας Κύπρου να δώσουν τα έγγραφα που τεκμηριώνουν την έγκριση που είχε ληφθεί τότε απο την Κεντρική Τράπεζα για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της UNIASTRUM κατα $50 εκ. Όπως ανάφερα και στην Επιτροπή της Βουλής η έγκριση θεωρώ ότι είναι δεδομένη, επειδή η συμμόρφωση της Τράπεζας Κύπρου με τις απαιτήσεις της Εποπτικής Αρχής αποτελούσε πάντοτε "κανόνα".
Επιπλέον όμως, θεωρώ απαραίτητο και πολύ σοβαρότερο, η Τράπεζα να δώσει απαντήσεις και στα παρακάτω ερωτήματα, που εγώ προσωπικά έθεσα στους εκπροσώπους της στη Βουλή: Τα $50εκ. που στάλθηκαν στην UNIASTRUM το 2008 για αύξηση του κεφαλαίου της βρίσκονται στα βιβλία της Τράπεζας ή έχουν "χαθεί"; Εάν αυτά τα $50εκ. εχουν σταλεί σε άτομα η εταιρείες σε κάποιο "φορολογικό παράδεισο", όπως κάποιοι διαδίδουν, τότε να δηλωθεί ποιος ενέκρινε και υπέγραψε τις εντολές για να εμβαστούν εκεί και γιατί δεν βρίσκεται στην φυλακή;
Εάν όμως η απάντηση είναι ότι τα χρήματα βρίσκονται ασφαλή στην Τράπεζα και όλα τα παραπάνω είναι μυθεύματα, να προβληματιστούν και να συμμορφωθούν -επιτέλους- οι συκοφάντες, που όλο αυτό το διάστημα, πυροβολώντας στα τυφλά ανθρώπους και θεσμούς, δεν αντιλαμβάνονται ότι στην ουσία υποσκάπτουν την Τράπεζα και την ίδια την Κυπριακή Οικονομία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"