Απευθείας για πετρέλαιο θα κτυπήσει η Total στα τεμάχια 10 και 11


Μπορεί να έχουμε αμέσως έσοδα, δηλώνει ο Σόλων Κασίνης, γιατί δεν χρειάζονται υποδομές όπως στο Φυσικό Αέριο.-
 Ο διευθυντής Ενέργειας στο Υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας Σόλων Κασίνης, αποκάλυψε το ενδιαφέρον της γαλλικής εταιρείας Total να τρυπήσει απευθείας για πετρέλαιο στα τεμάχια 10 και 11 της Κυπριακής ΑΟΖ, χωρίς μάλιστα να αναμένει επιβεβαιωτική γεώτρηση.
 
Ο κ. Κασίνης σε συνέντευξη σε τηλεοπτική εκπομπή είπε ότι το ενδιαφέρον της Total να τρυπήσει κατευθείαν στα 7.400 πόδια στα τεμάχια 10 και 11 φανερώνει αυτό που ο ίδιος πίστευε, ότι, δηλαδή, στην περιοχή υπάρχει κοίτασμα πετρελαίου.
 
«Εάν βρεθεί πετρέλαιο, το οποίο εγώ είμαι σίγουρος ότι θα βρεθεί» είπε, «τότε αυτό θα σημαίνει ότι το φορτώνουμε σε καράβια και το πωλούμε, αφού το πετρέλαιο δεν χρειάζεται τις υποδομές που χρειάζεται το φυσικό αέριο» εξήγησε.
 
Σε ερώτηση σχετικά με το πόσο σύντομα θα μπορεί η Κύπρος να εκμεταλλευτεί τα αποθέματα φυσικού αερίου, λαμβάνοντας υπόψη και την οικονομική στενότητα που υπάρχει, ο Σόλων Κασίνης είπε ότι η δουλειά του ιδίου είναι να θέσει ενώπιον των πολιτικών τα δεδομένα και τις προοπτικές και αυτοί θα αποφασίσουν κατά πόσο θα προχωρήσουν σε άμεση αξιοποίηση ή θα αναμένουν.
 
Όμως, σημείωσε ότι προέχει να γίνει επιβεβαιωτική γεώτρηση, ώστε να διαφανούν οι ποσότητες. Διαφορετικά είναι πολύ επικίνδυνο, να χάσουμε πολλά αποθέματα, σημείωσε.
 
Ο κ. Κασίνης υποστήριξε ότι «πιθανόν να εξυπηρετούνται άλλα συμφέροντα» όταν ρωτήθηκε γιατί η «τρόικα» δεν φαίνεται να λαμβάνει υπόψη τις προοπτικές της Κύπρου στον ενεργειακό τομέα ενόψει της υπογραφής του μνημονίου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Θέρμανση και οικονομία: Τι συμφέρει για ζεστό σπίτι!

Εκτίμηση Ακινήτων : Διαφορά ανάμεσα σε Οικόπεδο και Χωράφι