Στο λιμάνι της Λεμεσού η γαλλική κορβέτα «L’Adroit»


Επίσκεψη από τον Υπουργό Άμυνας Δημήτρη Ηλιάδη.-
Στη βόρεια προβλήτα του λιμανιού της Λεμεσού βρίσκεται για ένα διήμερο η υπερσύγχρονη κορβέτα του γαλλικού στόλου «L’Adroit», τεχνολογίας stealth.
 
Η κορβέτα, που ανήκει στην κατηγορία των 2.000 τόνων, θα παραμείνει για ένα διήμερο στο λιμάνι Λεμεσού.
Εκπρόσωπος της γαλλικής πρεσβείας δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η κορβέτα, μετά τη Λεμεσό, θα διαπλεύσει τη διώρυγα του Σουέζ και θα κατευθυνθεί στον Ινδικό ωκεανό, στο πλαίσιο διεθνούς εκστρατείας κατά της πειρατείας.
 
Το σκάφος, που βρίσκεται στην υπηρεσία του γαλλικού ναυτικού, ναυπηγήθηκε με σκοπό να προσφέρει σειρά ειδικών λειτουργιών που αφορούν στη θαλάσσια ασφάλεια.
 
Το «L’Adroit» μεταφέρει όλο τον εξοπλισμό πρόληψης και δράσης που είναι απαραίτητος στις αποστολές της επίβλεψης και της ναυτικής αστυνομίας.
 
Το γαλλικό σκάφος είναι συνολικού μήκους 87 μέτρων και πλάτους 13 μέτρων, διαθέτει αυτονομία τριών εβδομάδων στη θάλασσα, με αντοχή 8.000 ναυτικών μιλίων σε ταχύτητα κρουαζιέρας, και μέγιστη ταχύτητα 21 κόμβων.
 
Ο εκπρόσωπος της γαλλικής πρεσβείας ανέφερε ότι έχουν προσκληθεί  να  επισκεφθούν την κορβέτα οι υπουργοί Άμυνας, Εξωτερικών και Συγκοινωνιών της Κύπρου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Θέρμανση και οικονομία: Τι συμφέρει για ζεστό σπίτι!

Εκτίμηση Ακινήτων : Διαφορά ανάμεσα σε Οικόπεδο και Χωράφι