Πειθαρχική έρευνα για γυναικολόγους στο Μακάρειο Νοσοκομείο


Συγκλονιστικές καταγγελίες από εγκύους.-
 Πειθαρχικές ευθύνες θα αποδοθούν, εάν και εφόσον υπάρχουν, σε ιατρούς του Μακάρειου Νοσοκομείου για τρεις υποθέσεις περιστατικών που βρίσκονται υπό εξέταση, διαβεβαίωσε την Πέμπτη η Υπουργός Υγείας Ανδρούλα Αγρότου.
 
 Σε δηλώσεις της στο Υπουργείο Υγείας, η κ. Αγρότου είπε ότι την Τετάρτη παρέλαβε επιστολή από μία γυναίκα, με ημερομηνία 23 Ιανουαρίου «με την οποία ήθελε να φέρει εις γνώσιν μου μια ταλαιπωρία την οποία είχε στις 22 Ιανουαρίου στο Μακάρειο Νοσοκομείο».
 
 Η Υπουργός Υγείας είπε ότι «η επιστολογράφος, συγκεκριμένα, έλεγε ότι κατά την εξέτασή της από γυναικολόγο στο Μακάρειο Νοσοκομείο της ελέχθη ότι υπήρχε σάκος εγκυμοσύνης στον οποίο όμως η γυναικολόγος δεν διέκρινε το έμβρυο και συνέστησε στη γυναίκα να κάνει την ίδια μέρα μια εξέταση ορμονών την οποία θα έπρεπε να επαναλάβει μετά από δύο μέρες και για αυτό και της έδωσαν πιστοποιητικό για να μεταβεί ξανά στο Μακάρειο Νοσοκομείο στις 23 Ιανουαρίου».
 
 Εξ όσων γράφει η γυναίκα αυτή, συνέχισε η κ. Αγρότου, «συγχύστηκε με τα όσα της είπε η γυναικολόγος στο δημόσιο νοσηλευτήριο και για να διαπιστώσει κατά πόσον ήταν έγκυος επισκέφθηκε ιατρό στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η εγκυμοσύνη υπήρχε και μάλιστα η ίδια η γυναίκα λέει ότι άκουσε και την καρδιακή λειτουργία του εμβρύου».
 
 Η Υπουργός Υγείας είπε ότι μετά την εξέλιξη αυτή απέστειλε αντίγραφο της επιστολής που παρέλαβε από τη γυναίκα στον Αναπληρωτή Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών με την οδηγία να ορίσει κάποιον λειτουργό για να καταγράψει έκθεση γεγονότων της επίσκεψης και της νοσηλείας που έτυχε η γυναίκα στο Μακάρειο Νοσοκομείο και να μην χρονοτριβήσει και μέχρι τις 31 τρέχοντος μηνός να έχει στα χέρια της η κ. Αγρότου τα αποτελέσματα της διοικητικής έρευνας.
 
 Ερωτηθείσα εάν έχει επικοινωνήσει με τη γυναίκα που συνέταξε την επιστολή, η Υπουργός Υγείας είπε ότι ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει με την επιστολογράφο, «αφενός για να της εκφράσω τη συμπάθειά μου για την ταλαιπωρία που υπέστη στις υπηρεσίες μας και αφετέρου για να διευκρινίσω κάποια πράγματα».
 Σε άλλη ερώτηση κατά πόσον το Μακάρειο Νοσοκομείο με τους ασθενείς τους να αυξάνονται, αυξάνονται και τα προβλήματά του, η Υπουργός Υγείας είπε ότι «γίνονται ακόμη δύο διοικητικές έρευνες για κάποια παράπονα τα οποία υπήρξαν το καλοκαίρι σε σχέση με τη λειτουργία της Γυναικολογικής – Μαιευτικής Κλινικής στο Μακάρειο Νοσοκομείο».
 
 Η κ. Αγρότου είπε ότι και για τις περιπτώσεις αυτές έχουν διοριστεί λειτουργοί με όρους εντολής να καταγράψουν τα γεγονότα και να συμπεράνουν κατά πόσον υπάρχουν ή φαίνεται να έχουν διαπραχθεί πειθαρχικά αδικήματα για να δούμε στην συνέχεια το πώς θα χειριστούμε τα θέματα αυτά».
 
 Σε παρατήρηση ότι από το καλοκαίρι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι δύο έρευνες, η Υπουργός Υγείας είπε ότι διαπίστωσε την καθυστέρηση στη διεκπεραίωση των δύο ερευνών και σημείωσε την ανάγκη «να επιταχύνουν οι λειτουργοί που ανέλαβαν την εκπόνηση της έρευνάς τους για να έχουμε το συντομότερο δυνατό τα πορίσματά τους».
 
 Πρόσθεσε ότι λειτουργοί βρίσκονται ήδη στο Μακάρειο Νοσοκομείο και έχουν αρχίσει την έρευνα.
 Ερωτηθείσα τι θα πράξει το Υπουργείο εάν ισχύουν οι καταγγελίες, η κ. Αγρότου είπε ότι «θα αποδοθούν ευθύνες και θα εφαρμοστεί ο Νόμος περί Δημόσιας Υπηρεσίας, στην περίπτωση που θα καταδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας ότι έχουν διαπραχθεί πειθαρχικά παραπτώματα».
 
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για ενδεχόμενο φόρτο εργασίας των ιατρών της Γυναικολογικής – Μαιευτικής Κλινικής οι οποίοι, σύμφωνα με δημοσιεύματα μπορεί να διενεργήσουν και δέκα καισαρικές τομές την ημέρα, η Υπουργός Υγείας είπε ότι «είναι ένα από τα θέματα που θα διερευνήσει η λειτουργός η οποία ανέλαβε τη διοικητική έρευνα».
 
 Διευκρίνισε ότι ο αριθμός των καισαρικών τομών και ποιος τις διενήργησε είναι καταγεγραμμένο και αυτό που θα διαπιστωθεί μέσα από την έρευνα είναι «κατά πόσον ήταν ανάγκη να γίνουν οι καισαρικές αυτές».
 Η Υπουργός Υγείας είπε ότι αυτή τη στιγμή απασχολούνται στη Γυναικολογική – Μαιευτική Κλινική 14 ιατροί μαζί με τους ειδικευόμενους, οι οποίοι εργάζονται από τις 07.30 μέχρι και τις 15.00 ώρες αρκετές για την εξυπηρέτηση των περιστατικών που απευθύνονται για διάφορους λόγους στην εν λόγω Κλινική.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"