Η τράπουλα Ντάουνερ απόψε στο τραπέζι του Μπαν Κι Μουν

Δεν θα ανακοινωθούν αποφάσεις μετά τη συνάντηση – Θα ακολουθήσουν διαβουλεύσεις  με το Συμβούλιο Ασφαλείας.-

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Ο Αλεξάντερ Ντάουνερ βρίσκεται από χθες στη Νέα Υόρκη και απόψε θα έχει με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν  την καθοριστική, όπως χαρακτηρίζεται, συνάντηση  για την πορεία του Κυπρακού. 
Ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα Eduardo del Buey, ερωτηθείς αν θα υπάρξουν δηλώσεις του κ. Μπαν μετά τη συνάντηση με τον Ειδικό του Σύμβουλο για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, απάντησε αρνητικά. 

«Δεν νομίζω ο Γενικός Γραμματέας να μιλήσει στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση. Πιστεύω ο κ. Ντάουνερ θα συζητήσει με το ΓΓ τα τελευταία αποτελέσματα των συνομιλιών που λαμβάνουν χώρα μεταξύ των ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών αρχών και θα δούμε τι θα προκύψει από τη συνάντηση αυτή».

Ο κ. Ντελ Μπούι δεν ήταν σε θέση να δώσει την ώρα της συνάντησης.

Εν τω μεταξύ, κλειστά κρατούν τα χαρτιά τους τα Ηνωμένα Έθνη για την παραπέρα πορεία της διαπραγματευτικής διαδικασίας. Ο Βοηθός γενικός γαμματέας Λυν Πάσκοε επιβεβαίωσε την έλλειψη προόδου.

Ο κ. Ντάουνερ , ετά την άφιξή του  στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών συναντήθηκε  με το βοηθό γενικό γραμματέα, Λυν Πάσκοε, ο οποίος το τελευταίο 48ωρο είχε συναντήσεις με τον T/κ σύμβουλο Κουντρέτ Οζερζάι και τον Τούρκο μόνιμο αντιπρόσωπο Ερτουγρούλ Απακάν, ενώ συναντήθηκε επίσης με τους μονίμους αντιπροσώπους της Κύπρου και της Ελλάδας, πρέσβεις, Νίκο Αιμιλίου και Αναστάση Μητσιάλη.

Διπλωματικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Πάσκοε επιβεβαίωσε την έλλειψη προόδου και αναφέρθηκε στην κυπριακή ιδιοκτησία των συνομιλιών, χωρίς να αφήσει υπονοούμενο υπέρ κάποιου από τα 4 σενάρια που ανέπτυξε στην σύντομη έκθεσή του προς το ΓΓ ο Αλεξάντερ Ντάουνερ.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι αποφάσεις θα ληφθούν μετά τη συνάντηση Μπαν – Ντάουνερ, χωρίς να αποκλείεται ο γενικός γραμματέας να διαβουλευθεί για λίγες μέρες και με μόνιμα μέλη του Σ.Α., πριν αποφασίσει το επόμενο βήματα. 
Ο κ. Ντάουνερ αναμένεται να παραμείνει στη Νέα Υόρκη μέχρι τις 24 Απριλίου για διαβουλεύσεις στη Γραμματεία και συναντήσεις με μέλη του Σ.Α. και άλλων ενδιαφερομένων πλευρών.

Να σημειωθεί ότι το κυπριακό ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, τη Δευτέρα στις Βρυξέλες, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Βαν Ρομπάι, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Zoζέ Μανουέλ Μπαρόζο και την ύπατη αντιπρόσωπο της Ε.Ε. για εξωτερικές υποθέσεις, Λαίδη Αστον. 
Όπως ανέφερε στη δήλωσή του ο γενικός γραμματέας, τα θέματα που κάλυψαν στις συνομιλίες τους ήταν η Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράν, το Σουδάν, το Μάλι, η Γουινέα Μπισάου, η Βόρειος Κορέα και το Κυπριακό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"