Απειλές Ερογλου με αφορμή την επίσκεψη Λίμπερμαν

«Στο τέλος η ε/κ πλευρά θα πονάει το κεφάλι της…»

Ενώ συνεχίζονται οι συνομιλίες δεν είναι σωστό να συζητούμε για σχέδιο Β, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης, Ντερβίς Ερογλου σε δηλώσεις του στο ιδιωτικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ιχλάς στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο της εκεί επίσκεψής του. 

Οπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ερογλου ανέφερε ότι στις διαπραγματεύσεις στοχεύουν στο χρονικό διάστημα μέχρι την 1η Ιουλίου που θα αναλάβει την Προεδρία της ΕΕ η Κύπρος.

Εάν δεν γίνει κάνει μέχρι την 1η Ιουλίου, θα το αξιολογήσουμε τότε, σημείωσε. ''Ο ΓΓ του ΟΗΕ θα βγάλει μια απόφαση και μετά από αυτή θα καθορίσουμε την στρατηγική μας. Αλλά, ενώ συνεχίζονται οι συνομιλίες να συζητούμε για σχέδιο Β δεν είναι σωστό''.

Αναφερόμενος στην επιστολή που έστειλε στον ΓΓ των ΗΕ, ο Τ/κ ηγέτης επεσήμανε ότι σε αυτή έγραφε πως εάν πραγματοποιηθεί μια πενταμερής διάσκεψη μπορούν να επιδείξουν ευελιξία για να φτάσουμε σε μια συμφωνία. ''Εάν και οι Ε/κ δείξουν ίδια συμπεριφορά, μπορούμε να φτάσουμε σε μια συμφωνία, αλλά αν υπάρξει συνέχεια μένοντας στη σκέψη μόνο του 'παίρνουμε', δεν θα είναι εφικτό να φτάσουμε σε μια συμφωνία, λέμε (στην επιστολή). Εάν ο ΓΓ κάνει και πάλι λόγο για διαπραγματεύσεις, πρέπει να είναι ένα νέο τραπέζι (συνομιλιών), με νέες παραμέτρους. Γιατί μέχρι σήμερα, μισό αιώνα τώρα που συνεχίζονται οι συνομιλίες, με αυτές τις παραμέτρους δεν φτάσαμε σε λύση''.

Υπήρχαν λύσεις που πήγαν μέχρι και δημοψηφίσματα, αλλά η ε/κ πλευρά τις απέρριψε, ανέφερε ο κ. Ερογλου λέγοντας ότι ''σε περίπτωση που υπάρξει η πιθανότητα απόρριψης μιας συμφωνίας, θα σκεφτούμε και εμείς ένα τραπέζι (συνομιλιών) υπό τις δικές μας προϋποθέσεις''.

Κληθείς να σχολιάσει τις σχέσεις Ισραήλ - Ε/κ, ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι ''δυστυχώς το τελευταίο διάστημα η συμπάθεια μεταξύ Ισραήλ και ε/κ πλευράς έχει αυξηθεί. 

Πρώτα πήγε ο Έλληνας Πρωθυπουργός στο Ισραήλ''. Μετά, είπε, στο Ισραήλ μετέβη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η ΥΠΕΞ. Το πετρέλαιο, είπε, τους έφερε πιο κοντά και μετά άρχισαν και τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις. ''Δηλαδή, έχοντας την Τουρκία ως εχθρό, διοργάνωσαν κοινές ασκήσεις. Αυτό δεν προσφέρει σε τίποτε άλλο, παρά να θερμαίνει τα νερά της Μεσογείου. Γι' αυτό τους συμβουλεύω να μην κινούνται σε αυτά τα επικίνδυνα νερά''.

Στο τέλος, είπε, θα είναι η πλευρά που θα πονάει το κεφάλι της.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"