Πρόεδρος και ΑΚΕΛ τίμησαν τους Μισιαούλη και Καβάζογλου

Υποσχέσεις Άντρου Κυπριανού στον τάφο του Εζεκία.-

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας κατέθεσε στεφάνι χθες το πρωί στον τάφο του Κώστα Μισιαούλη, στο κοιμητήριο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λευκωσία, ο οποίος μαζί με τον Τουρκοκύπριο Ντερβίς Αλί Καβάζογλου αποτελούν σύμβολο της ελληνοτουρκικής φιλίας και μαζί δολοφονήθηκαν στις 11 Απριλίου 1965. 

Στεφάνι στον τάφο του Κώστα Μισιαούλη κατέθεσε και ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, ο οποίος σε δηλώσεις του είπε ότι «είμαστε εδώ για ακόμη μια φορά για να τιμήσουμε τη μνήμη σου σε συνθήκες δυστυχώς πολύ δύσκολες».

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι «οι ακραίες αντιλήψεις, ο εθνικισμός, ο σωβινισμός, ο φανατισμός που οδήγησαν στη δολοφονία τη δική του και του συντρόφου σου Ντερβίς Αλί Καβάζογλου δυστυχώς στις μέρες μας έχει σηκώσει ξανά το κεφάλι και προσπαθεί να δημιουργήσει συνθήκες που θα οδηγήσουν τον τόπο σε περιπέτειες και ενδεχομένως και στην καταστροφή».

«Η υπόσχεση που σου δίνουμε σήμερα είναι ότι θα αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις σε αυτές τις ακραίες αντιλήψεις, θα υπερασπιστούμε την πατρίδα μας με όλες μας τις δυνάμεις με στόχο να την απελευθερώσουμε και να την επανενώσουμε», είπε ο κ. Κυπριανού.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι στόχος είναι «να υλοποιήσουμε το όραμα όλων των προοδευτικών Κυπρίων, Ε/κ και Τ/κ, να ξαναζήσουμε μαζί ειρηνικά, σε συνθήκες ασφάλειας και σταθερότητας και να οδηγήσουμε τον τόπο μας στην πρόοδο, στην ανάπτυξη και στην ευημερία για το σύνολο του κυπριακού λαού».

«Αιωνία σου η μνήμη», είπε καταλήγοντας ο κ. Κυπριανού.

Στεφάνια κατατέθηκαν και εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής, της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, του ΔΗΣΥ, του ΔΗΚΟ, του ΚΣ ΕΔΕΚ, του Κινήματος Οικολόγων, της Επαλξης για την Ανασυγκρότηση του Κέντρου, του τ/κ Κόμματος Ενωμένη Κύπρος, της τ/κ Συνδικαλιστικής Οργάνωσης ΝΤΕΒ-ΙΣ, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ, του Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΟ, του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης, της οικογένειας Μισιαούλη καθώς και οργανωμένων συνόλων και φορέων.

Παρέστησαν μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, Βουλευτές, εκπρόσωποι κομμάτων, αγροτικών οργανώσεων και πολλοί άλλοι.

Τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και ο ΓΓ του ΑΚΕΛ και άλλοι κατέθεσαν και στεφάνια στον τάφο του ιστορικού ηγέτη της Αριστεράς Εζεκία Παπαϊωάννου που επίσης βρίσκεται στο κοιμητήριο Αγίων  Κωνσταντίνου και Ελένης.

Ο Αντρος Κυπριανού, καταθέτοντας στεφάνι στον τάφο του Εζεκία Παπαϊωάννου , διαβεβαίωσε ότι «θα δώσουμε μάχη για καλύτερες μέρες και το ΑΚΕΛ θα παραμείνει ενωμένο για αντίσταση σε ακραίες αντιλήψεις και με το στόχο να υλοποιήσει το όραμα για μια ενωμένη Κύπρο με ασφάλεια και σταθερότητα».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του Ελση, δεν προέβη σε καμία δήλωση ενώ ακολούθως μετέβη στο Οίκημα Λαϊκών Οργανώσεων Ιδαλίου για το κεντρικό μέρος των εκδηλώσεων μνήμης και τιμής στους Κώστα Μισιαούλη και Ντερβίς Αλί Καβάζογλου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"