Συνέντευξη Α.Λόρδου στη Γενί Ντουζέν για την Αμμόχωστο

«Δεν φέρουμε αντίρρηση να μείνουν Τούρκοι στα Βαρώσια αν επιστραφούν»

Με τίτλο ''Ας ανοίξουν τα Βαρώσια και είμαστε έτοιμοι να γυρίσουμε'' το κυριακάτικο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Γενί Ντουζέν φιλοξενεί συνέντευξη με τον Ε/κ επιχειρηματία Ανδρέα Λόρδο, με την επισήμανση ότι είναι από τους Ε/κ που έχουν την περισσότερη περιουσία στην περίκλειστη περιοχή.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι ο κ. Λόρδος σημείωσε πως σε 38 χρόνια υπήρξε οκτώ φορές η πιθανότητα επιστροφής στα Βαρώσια, εκ των οποίων καμιά δεν έγινε αποδεκτή από τους Ε/κ πολιτικούς. Εάν αυτή τη φορά η πρόταση γίνει απευθείας στους ιδιοκτήτες, εμείς θα γυρίσουμε όλοι, φέρεται να δήλωσε ο Ε/κ επιχειρηματίας.

Πριν 70 χρόνια, θυμάται, τα Βαρώσια ήταν ένα χωριό. Περίπου 20 επιχειρηματίες είχαν συναντηθεί και αποφάσισαν να κάνουν τα Βαρώσια πόλη, ενώ ο ίδιος θυμάται που η περιοχή ήταν άδεια και είχε ελέγξει όλους τους τίτλους των περιουσιών που αγόραζε. Και οι Τ/κ ξέρουν σε ποιον πραγματικά ανήκουν οι περιουσίες στα Βαρώσια, σημειώνει.

Οσον αφορά την εγκατάσταση στα Βαρώσια Τούρκων εποίκων, ο κ. Λόρδος φέρεται να δηλώνει ότι εάν πούμε πως στα Βαρώσια σήμερα υπάρχουν 15.000 σπίτια και μόνο στα 10.000 γυρίσουν πίσω οι Ε/κ ιδιοκτήτες τους σημαίνει πως 5.000 σπίτια θα μείνουν άδεια. Τότε, φέρεται να δηλώνει, οι Τούρκοι εκ Τουρκίας μπορούν να πάνε να μείνουν εκεί, ''εμείς δεν θα φέρουμε αντίρρηση''.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται επίσης ότι ο κ. Λόρδος ζητεί όχι μόνο αποζημίωση από τη λεγόμενη επιτροπή αποζημιώσεων στα κατεχόμενα αλλά και επιστροφή της περιουσίας του στα Βαρώσια. Εδώ και δύο χρόνια όμως, προστίθεται, η ''επιτροπή'' δεν έχει καταλήξει σε απόφαση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"