Τέσσερα εμπόδια για έξοδο της Τρ.Κύπρου από το καθεστώς εξυγίανσης

Τέσσερα εμπόδια για έξοδο της Τρ.Κύπρου από το καθεστώς εξυγίανσηςΛευκωσία: Μέσα από πολύπλοκες διαδικασίες και νομικές σχοινοβασίες περνά ο τερματισμός των μέτρων εξυγίανσης στην Τράπεζα Κύπρου και ο χειρισμός των δεσμευμένων καταθέσεων (cash collateral). Το υπηρεσιακό σημείωμα που αποκαλύπτει ο «Φ» και βρίσκεται ενώπιον του υπουργού Οικονομικών και του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, καταγράφει τα τέσσερα κομβικά σημεία από τα οποία εξαρτάται η έξοδος της Τράπεζας Κύπρου από το καθεστώς εξυγίανσης.

Το θέμα βρέθηκε ψηλά στην ατζέντα της χθεσινής συνάντησης στο Προεδρικό, μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη, του διοικητή Πανίκου Δημητριάδη και του υπουργού Χάρη Γεωργιάδη. Η κυβέρνηση θέλει το θέμα της Τράπεζας Κύπρου να κλείνει το συντομότερο δυνατό, αλλά τα απαγορευτικά διατάγματα που έχουν εκδοθεί από τα επαρχιακά δικαστήρια δυσχεραίνουν το έργο της εξυγίανσης.

Χθες, στη συνάντηση του Προεδρικού συζητήθηκε και το θέμα της επιλογής του ατόμου για τη θέση του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή στην Τράπεζα Κύπρου.

Ο διοικητής φαίνεται να θέλει ο νέος διευθύνων σύμβουλος να έχει διεθνείς παραστάσεις και εμπειρίες και να μην έχει εργαστεί στο παρελθόν στην Κύπρου και τη Λαϊκή. Η κυβέρνηση έδωσε χθες το μήνυμα στον κ. Δημητριάδη ότι περαιτέρω χαλάρωση στη διακίνηση κεφαλαίων και τελικώς η άρση τους πρέπει να γίνει το συντομότερο.

Ο διοικητής επικαλείται τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στην εκροή καταθέσεων και δεν προσδιορίζει χρονικά την άρση τους. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"