Εκατοντάδες σπάνια καναρίνια στόχος κλεφτών

Εκατοντάδες σπάνια καναρίνια στόχος κλεφτώνΛεμεσός: Κλουβιά με σπάνια καναρίνια και άλλα εξωτικά πουλιά γίνονται στόχος κλεφτών το τελευταίο διάστημα σε πολλές περιοχές. Ιδιαίτερα στη Λεμεσό τα κρούσματα είναι αυξημένα και σε δύο περιπτώσεις έγιναν κλοπές εκατοντάδων καναρινιών. Σε μια περίπτωση, κλάπηκαν από αριθμημένα κλουβιά 240 καναρίνια θηλυκά και αρσενικά και σε μιαν άλλη περίπτωση 120 καναρίνια.

Τα καναρίνια τα κλέβουν κυρίως από σπίτια εκτροφέων, ενώ όλες οι ενδείξεις καταδεικνύουν ότι πρόκειται για επαγγελματίες κλέφτες με συγκεκριμένους στόχους. Σε ένα σπίτι, μάλιστα, πέτυχαν είσοδο από την αυλή σχολείου και αφού προηγουμένως σκότωσαν με δηλητήριο τον σκύλο-φύλακα.

Τα γεγονότα συνέβησαν την περίοδο των εορτών του Πάσχα και αφού οι κλέφτες σιγουρεύονταν για την απουσία των ενοίκων των σπιτιών. Στα καταστήματα πώλησης τα είδη αυτά πωλούνται  μέχρι και €40 το ένα, ενώ η χονδρική τιμή τους κυμαίνεται από €15-€20 το ένα. Οι εκτροφείς έχουν προχωρήσει σε καταγγελία για τις κλοπές στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λεμεσού, το οποίο έχει ακόμα έναν πονοκέφαλο να διαχειριστεί στα όσα συμβαίνουν καθημερινά στην πόλη.

Μεταξύ άλλων αναζητούνται και τα κίνητρα των δραστών, με τους εκτροφείς να εφιστούν την προσοχή των ιδιοκτητών καταστημάτων πώλησης πουλιών για τις αγορές τους, ενώ υπάρχει και ο κίνδυνος παράνομης διακίνησής τους στα κατεχόμενα. Δεν αποκλείουν μάλιστα κάποιοι να πουλούν αυτά τα πουλιά ακόμα και σε πανηγύρια αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο αρκετά χρήματα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"