Μετά τον Ιανουάριο οι αποφάσεις για το κυπριακό Μνημόνιο

Η στάση που τηρούν κράτη όπως η Γερμανία, η Φινλανδία και η Ολλανδία, άφησαν τη Λευκωσία χωρίς οδικό χάρτη.
Λευκωσία:
 Εύγε για τα μνημονιακά νομοσχέδια από τη μια και προσκόμματα από την άλλη, εισέπραξε χθες η Κύπρος από το Eurogroup, το οποίο ασχολήθηκε επιφανειακά με το κυπριακό Mνημόνιο, παραπέμποντας τις αποφάσεις ίσως και μετά τον Ιανουάριο. Η γερμανική στάση και χωρών που την ακολουθούν, καθιστά και το ορόσημο της 21ης Ιανουαρίου ανέφικτο.


Η «γερμανική» ομάδα χωρών δε θέλει να προχωρήσει σε αποφάσεις στη συνεδρία του Eurogroup τον επόμενο μήνα, προβάλλοντας ως επιχείρημα την τελική έκθεση της Pimco που θα εκδοθεί στα μέσα Ιανουαρίου.

Προωθούν συζήτηση του κυπριακού Μνημονίου στις 21 Ιανουαρίου και τελικές αποφάσεις σε επόμενη συνεδρία.

Η στάση που τηρούν τα εν λόγω κράτη, στα οποία περιλαμβάνονται η Φινλανδία και η Ολλανδία, άφησαν τη Λευκωσία χωρίς οδικό χάρτη, παρά την προσπάθεια που καταβλήθηκε για δεύτερη κατά σειρά συνεδρία του Eurogroup.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνγκερ, απέφυγε να δεσμευτεί με χρονοδιαγράμματα, δηλώνοντας απλώς «αισιοδοξία». «Δεν θέλω να δεσμευτώ σε χρονοδιάγραμμα, ωστόσο εργαζόμαστε για να έχουμε απόφαση το συντομότερο δυνατόν», ανέφερε.

Από πλευράς ΔΝΤ ανακοινώθηκε χθες ότι αντιπροσωπεία του βρίσκεται στις Βρυξέλλες και εξετάζει τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της Pimco, με στόχο να γίνει περαιτέρω πρόοδος «για να υπάρξει ένα πιθανό πρόγραμμα για την Κύπρο».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"