Financial Times: Πλήγμα η αποχώρηση Ορφανίδη

Επικρίσεις του ξένου Τύπου για την αντικατάσταση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.-

Με το θέμα της αντικατάστασης του Αθανάσιου Ορφανίδη ασχολείται και ο ξένος Τύπος. Η έγκυρη Financial Times επικρίνει, σε χθεσινό άρθρο της, τον Πρόεδρο Χριστόφια για την απόφαση του, και υποστηρίζει ότι αυτή η κίνηση δυσκολεύει τη χώρα να αποφύγει τον Μηχανισμό Στήριξης. 

«Η κομμουνιστική κυβέρνηση της Κύπρου αντικατέστησε τον παγκόσμιας αποδοχής διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Αθανάσιο Ορφανίδη, σε μία περίοδο όπου η τραπεζική κρίση οδηγεί τη χώρα στο Μηχανισμό Στήριξης και στη αναζήτηση βοήθειας από τους Ευρωπαίους εταίρους της», γράφει σε δημοσίευμα της η έγκυρη εφημερίδα Financial Times. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας δέχθηκε αρκετές πιέσεις εκτός από κόμματα της αντιπολίτευσης και από στελέχη του ΑΚΕΛ ώστε να ανανεώσει τη θητεία του κύριου Ορφανίδη ο οποίος, όπως σημειώνεται, τον καλούσε από το 2008 να πάρει μέτρα για να βελτιώσει τα δημοσιονομικά της Κύπρου. 

Και συνεχίζει η εφημερίδα:
"Αποτελεί πλήγμα για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η αποχώρηση Ορφανίδη, όμως πολύ περισσότερο για την ίδια τη χώρα του που χάνει την επιρροή που είχε στα κέντρα λήψεως αποφάσεων της Ευρώπης." 

Όσον αφορά το νέο διοικητή Πανίκο Δημητριάδη, η Financial Times γράφει ότι θα πέσει αμέσως στα βαθιά με στόχο να βοηθήσει στην ανακεφαλαιοποίηση των κυπριακών τραπεζών και θα έχει δυσκολότερο έργο από τον προκάτοχο του αφού δεν έχει , όπως σημειώνει, μεγάλη επιρροή στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"