«Δηλητήριο για την Τουρκία το Κυπριακό», δηλώνει ο Ταλάτ


«Τουρκία και τ/κ πλευρά έχουν περισσότερο ανάγκη τη λύση».-
Η τουρκοκυπριακή πλευρά και η Τουρκία έχουν πιο πολύ ανάγκη τη λύση στην Κύπρο, δήλωσε ο τέως Τ/κ ηγέτης, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, χαρακτηρίζοντας το πρόβλημα ως «δηλητήριο» που ζημιώνει τις σχέσεις της Τουρκίας.
 
Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του κ. Ταλάτ, ο τέως ηγέτης των Τ/κ συμμετείχε σε τηλεοπτικό πρόγραμμα. Όσον αφορά σενάρια για τις διαπραγματεύσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στον ε/κ Τύπο, ο κ. Ταλάτ είπε πως τα περισσότερα δεν έχουν πηγές τα ΗΕ, προσθέτοντας ότι η αναφορά σε επανέναρξη του διαλόγου το Σεπτέμβριο φαίνεται φυσιολογική, λαμβανομένων υπόψη των εξελίξεων και του χρονοδιαγράμματος λόγω των οικονομικών δυσκολιών.
 
 Ανέφερε επίσης ότι έχει πληροφόρηση πως ο νέος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης θα προτείνει μετέπειτα κάποια Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, αλλά δεν ξέρει τί θα περιέχουν. Πρόσθεσε δε ότι ο κ. Αναστασιάδης δεν βιάζεται, σημειώνοντας ότι δεν γνωρίζει εάν στα μέτρα αυτά θα είναι και η πρόταση επιστροφής των Βαρωσίων έναντι του παράνομου αεροδρομίου Ερτζιάν.
 
Σχολιάζοντας πληροφορίες ότι το θέμα των συνομιλιών θα ανατεθεί εκ μέρους της τ/κ πλευράς στο «υπουργείο εξωτερικών», ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ είπε πως αυτό μπορεί να γίνει για δύο λόγους. Ο πρώτος, επειδή ο κ. Αναστασιάδης θα διορίσει κάποιον άλλο συνομιλητή ή λόγω των καβγάδων στο συνέδριο του ΚΕΕ, θα υπάρξουν αντίποινα στον Έρογλου. Και οι δύο περιπτώσεις, πρόσθεσε, είναι λάθος και εκτίμησε πως είναι μειωμένες οι πιθανότητες τα ΗΕ να δεχθούν κάτι τέτοιο.
 
 Αναφερόμενος στον υποψήφιο του κόμματος Εθνικής Ενότητας για το «δήμο» Λευκωσίας, ο κ. Ταλάτ είπε πως το ΚΕΕ θα πρέπει πρώτα να ζητήσει συγνώμη από το «λαό» για τα όσα έγιναν πριν, εννοώντας το εκλογικό συνέδριο του κόμματος. Απαντώντας σε σχόλιο τηλεθεατή πως και ο ίδιος είχε εκλεγεί «πρόεδρος» για να φέρει την ειρήνη, αλλά δεν την έφερε και εάν θα πρέπει να ζητήσει και αυτός συγνώμη, ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ είπε πως ποτέ δεν είπε ότι θα έφερνε την ειρήνη υπό οποιεσδήποτε προϋποθέσεις. Προσπάθησε, συνέχισε, πολύ για την επίτευξη της ειρήνης κι αυτό επισημοποιήθηκε από όλον τον κόσμο, διερωτώμενος για ποιο λόγο πρέπει να πει συγνώμη.
 
 Όσον αφορά τα περί παρέμβασης της Τουρκίας στα εσωκομματικά του ΚΕΕ, ο κ. Ταλάτ είπε πως αυτό δεν είναι σωστό, διερωτώμενος «και ο Κασίφ να νικούσε τι θα γινόταν;». Ό,τι και να γίνει, ανέφερε, η Τουρκία πρέπει να μένει μακριά από τέτοια θέματα, εκτιμώντας πως και αν ακόμα πρόεδρος του ΚΕΕ εκλεγόταν ο Αχμέτ Κασίφ δεν θα έκανε τίποτε διαφορετικό απ’ ότι κάνει και ο Ιρσέν κιουτσιούκ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"