Αναχωρεί για Βρετανία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης


Τετραήμερη επίσκεψη στο Λονδίνο, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας αρχίζει την Τρίτη το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, προσκεκλημένος της βρετανικής Κυβέρνησης.


Κατά την επίσκεψη θα έχει, μεταξύ άλλων, συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη συνοδεύουν η σύζυγός του και οι Υπουργοί Εξωτερικών, Οικονομικών, Ενέργειας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, o Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φθάνει στο Λονδίνο σήμερα το απόγευμα και το βράδυ θα μιλήσει σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, η οποία θα παραθέσει δείπνο προς τιμή του. 

Αύριο το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του θα παρακαθίσουν σε πρόγευμα εργασίας με τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών Ουϊλιαμ Χέιγκ.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον Βρετανό Πρωθυπουργό με τον οποίο αναμένεται να συζητήσουν θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις και τρόπους για την περαιτέρω ενίσχυσή τους, οι σχέσεις των δύο χωρών στο ευρύτερο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Κυπριακό, η οικονομική συνεργασία και θέματα που άπτονται γενικότερα της οικονομίας και των επενδύσεων καθώς και ζητήματα ενέργειας.

Το βράδυ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσει προς τιμή του ο Υπουργός Ενέργειας Μάικλ Φάλον.

Στις 16 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει πρόγευμα εργασίας με μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων και της Βουλής των Λόρδων, ενώ στη συνέχεια θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει προς τιμή του το University College London (Νομικό Τμήμα) με θέμα το ναυτικό δίκαιο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καταθέσει στεφάνι στο Westminster Abbey  και το απόγευμα θα παραστεί και θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει το London School of Economics.

Στις 17 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας θα παρακαθίσουν σε πρόγευμα εργασίας με τη Λόρδο Δήμαρχο του Σίτι του Λονδίνου Φιόνα Γουλφ.

Στο περιθώριο της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι Υπουργοί που τον συνοδεύουν θα έχουν χωριστές επαφές και θα δώσουν συνεντεύξεις σε βρετανικά ΜΜΕ.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η συνοδεία του θα επιστρέψουν στην Κύπρο το βράδυ της 17ης Ιανουαρίου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"